Deel dit artikel ‹ Terug

Toneelstuk Vastgoed B.V.

Geplaatst op: maandag 23 oktober 2017


Toneelstuk over de snelle jongens van een makelaarskantoor.

Huub Stapel, Frederik Brom, Daniel Cornelissen, Jörgen Raymann, Jelle de Jong e.a.
Nederlandstalige bewerking van David Mamet’s stuk Glengarry Glen Ross

‘Verkopen is een vak. Want als de klant nee zegt, begint de verkoop pas echt. Als je dat niet begrijpt heb je helemaal niks te zoeken in makelaarskantoor Vastgoed B.V.. Het gaat er namelijk om dat je de deal afsluit! Een beetje de snelle jongen uithangen en mooie praatjes verkopen kunnen we allemaal wel. Om echt succesvol te zijn, moet je alles geven wat je hebt. Stel je doel, ga ervoor en laat niks of niemand je tegen houden. Pas dan, en alleen dan, ben je een goede verkoper.’

Deze Nederlandstalige bewerking van David Mamet’s stuk Glengarry Glen Ross neemt ons hoog mee de apenrots op. Waar de alfamannetjes het beste in zichzelf naar boven halen. Waar resultaten, bonussen en geslaagde deals vele malen belangrijker zijn dan gunnen, vertrouwen en samenwerken. De makelaars van het noodlijdende Vastgoed B.V. laten hun testosteron de vrije loop als het om het ‘echie’ gaat. De oplossing om uit de rode cijfers te komen is even simpel als bikkelhard. De twee beste verkopers kunnen blijven, de twee slechtste worden ontslagen. Tijd om te laten zien wie het in zich heeft, zich te mogen kronen tot ‘beste verkoper’.

De verfilming uit 1992 is inmiddels een klassieker. Volgens sommigen een must-see voor alle verkopers, volgens anderen een geraffineerde schets van de uitwassen van het kapitalisme. Maar iedereen is het er over eens dat het vooral een geweldige acteursstuk is. En dat zit met deze topcast met o.a. Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniel Cornelissen, Jelle de Jong, Anton de Bies e.a. wel goed.

Script: Marcel Otten | Regie: Job Gosschalk

Zaterdag 28 oktober, 20.15 uur in de Schouwburg Cuijk. (de oorspronkelijk aangekondigde speeldatum - dinsdag 31 oktober - uur gaat niet door)
35 euro (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)

Meer Informatie?
www.schouwburgcuijk.nl
advertentie