Deel dit artikel ‹ Terug

Terugkijkend op feestelijk startsein duurzame tiendaagse

Geplaatst op: donderdag 5 oktober 2017


Op zondag 1 oktober vond de start van de duurzame tiendaagse plaats en de tweede editie van de duurzaamheidsmarkt op het Louis Jansenplein. De organisatie kijkt terug op een succesvolle, drukbezochte en gezellige dag. Op de markt konden bezoekers aangeven aan welk gemeentelijk duurzaamheidsproject zij hun geld zouden besteden. De volgende top drie kwam naar voren:
1) Zonneweides; veel bezoekers willen dat de gemeente werk gaat maken van zonnepanelen op daken, maar ook in de vorm van zonneweides.
2) Groene oases in de gemeente realiseren.
3) Buurkracht; oftewel collectief met eigen buurt de handen ineenslaan en energie besparen.

Breed aanbod
Natuurlijk was er veel meer te doen. Veel bezoekers hebben hun eerste insectensnack geproefd. Ook werd het Klimaatstraatfeest werd feestelijk geopend, je kon meedoen met het klimaatspel en er werden pannenkoeken gebakken door burgemeester Hillenaar en wethouder Stoffels ter ere van de start van het Klimaatstraatfeest. Lastige vragen rondom verduurzamingen van eigen huis konden gesteld worden aan de HUIS-arts van Brabant Woont Slim. Geïnteresseerden konden een bijenhotel maken bij IVN en voor de mensen die een tegel uit hun tuin inleverde ten behoeve van het klimaat, kregen er een gratis plantje bij. Het eerste zonnepanelenproject op andermans dak van het Cuijks EnergieCollectief in samenwerking met de gemeente werd feestelijk geopend op deze zonnige dag.

Meer informatie?

www.cuijk.nl/duurzaam-cuijk
advertentie