Deel dit artikel ‹ Terug

Oorlogsmuseum gratis op 8 oktober

Geplaatst op: maandag 2 oktober 2017


Het Oorlogsmuseum in Overloon is op zondag 8 oktober gratis te bezoeken. Want het museum is op zoek naar verhalen uit de oorlog.

Mensen in oorlogsgebied maken heel veel mee. Dat was in de Tweede Wereldoorlog al zo, maar dat geldt natuurlijk voor latere oorlogen misschien niet minder. Die persoonlijke ervaringen staan komende zondag centraal tijdens het evenement Crossroads in Oorlogsmuseum Overloon. Er zijn verschillende dingen te horen en te zien. Zo zijn er interviews met veteranen die op uitzending zijn geweest naar Libanon, Joegoslavië, Irak, Afghanistan en Mali. Daarnaast is er een boekpresentatie van Harry Bloemen, die als kleine jongen zelf de slag om Overloon meemaakte.

Bovendien wil het museum ook graag nieuwe persoonlijke verhalen ophalen over de Tweede Wereldoorlog. Want soms maakten mensen dingen mee waardoor het leven ingrijpende veranderde. En vooral dat soort levensveranderende gebeurtenissen wil het museum vastleggen. Er zijn daarvoor op zondag ook speciaal mensen van Erfgoed Brabant aanwezig, met de bedoeling om die verhalen op te schrijven. En zo voor het nageslacht te bewaren.

Het museum roept daarom iedereen op, die nog zo’n bijzonder verhaal kent en misschien zelf wel meegemaakt heeft, om komende zondag naar het museum te komen. Het museum is dan voor iedereen open vanaf elf uur. De interviews met veteranen zijn om twaalf uur en om half drie.

Speciaal voor deze ene dag is de toegang voor iedereen helemaal gratis. Zo hoopt het museum heel veel bezoekers te krijgen die komen luisteren naar de veteranen. En misschien zelfs om zelf een belangrijk verhaal toe te voegen aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie?
www.oorlogsmuseum.nl

advertentie