Deel dit artikel ‹ Terug

Digitale cursussen in de bieb starten weer

Geplaatst op: dinsdag 15 augustus 2017


In samenwerking met het SWOGB biedt BiblioPlus computercursussen aan voor ouderen.
Digitale vaardigheden zijn in onze huidige maatschappij noodzakelijk. De bibliotheek anno 2017 vindt het belangrijk om senioren daarin waar nodig te ondersteunen. Ook vanaf september kunnen senioren vanaf 55 jaar daarom weer bij de bibliotheek terecht om hun digitale
vaardigheden bij te spijkeren. Een deel van het programma wordt aangeboden door Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer (SWOGB).

Digitaal inloopspreekuur
Heeft u vragen over uw computer, tablet of mobiele telefoon? Wilt u meer weten over computercursussen die aangeboden worden? Vanaf september kunt u elke eerste dinsdagmiddag van de maand tussen 13.30 en 15.30 uur met uw vragen terecht bij een docent van Stichting Welzijn
Ouderen Gemeente Boxmeer (SWOGB) in de bibliotheek van Boxmeer. De inloopspreekuren zijn gratis.

Individuele computercursussen
In september start het SWOGB weer met individuele computercursussen speciaal gericht op ouderen. Er zijn beginners- en gevorderdencursussen voor Windows 7 en 10, Word, Excel, speciaal op internet gerichte cursussen, fotobewerking met Picasa en het gebruik van iPad en tablet. De cursussen worden onder andere in de bibliotheek van Boxmeer gegeven worden.

Klik & Tik
BiblioPlus biedt zelf de cursus Klik & Tik aan voor iedereen die wil oefenen met de computer. Samen met de andere cursisten en de docent van de bieb oefen je met zoeken op internet, e-mailen, online formulieren invullen, het komt allemaal aan bod. Het doorlopen van de cursus duurt, afhankelijk van welke cursus je volgt, gemiddeld zeven bijeenkomsten. Er wordt stap voor stap geoefend op computers van de bibliotheek en iedereen werkt in zijn eigen tempo. 

Voor meer info over de individuele cursussen van het SWOGB ga je naar www.swogb.nl.
Voor meer info over de cursus van de bieb ga je naar www.biblioplus.nl