Deel dit artikel ‹ Terug

Cultureel festival Schijt aan de Grens op 26 en 27 augustus in de grensregio Boxmeer - Venray.

Geplaatst op: dinsdag 1 augustus 2017


Een van de vele projecten tijdens Schijt Aan De Grens
Rake Kwasten slechten De Muur

OVERLOON – Niet zelden was en staat een muur voor de scheiding van culturen en volkeren. Dus was De Muur voor vier amateur-kunstenaars een logisch thema voor hun bijdrage aan het grensoverschrijdende culturele festival Schijt Aan De Grens dat op 26 en 27 augustus op vier locaties op de grens van de gemeenten Venray (limburg) en Boxmeer (Noord-Brabant) zal plaats vinden.

Op die locaties in Venray, Holthees, Overloon en Geijsteren wordt tijdens dat weekend een enorm scala aan culturele activiteiten geboden ( Zie ook www.schijtaandegrens.nl).

Tussen de muziekpodia, drank- en eettentjes zijn bijvoorbeeld alleen al op de locatie ’t Helder in Overloon zo’n 25 kunstenaars actief. Vier van hen, Peter Peeters, Anton Biemans, Wim Custers en Kees Moerkerk treffen elkaar wel vaker tijdens het beoefenen van hun hobby, maar voor Schijt Aan De Grens hebben ze de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk project. “Over de muur en de muur over”, zegt Kees Moerkerk. Dit viertal, zich presenterend onder de naam De Rake Kwasten, bouwt op ’t Helder een heuse muur, waarop tal van afbeeldingen van de ellende die dit vreselijke ding overal ter wereld teweeg brengt. “We hopen dat het aanzet tot denken”, vertelt Peter Peeters. Tijdens het festival mogen bezoekers ook hun bijdrage leveren aan de bonte verzameling van afbeeldingen op De Muur. Ondertussen kunnen ze bijvoorbeeld op zondagmiddag ook zien en horen hoe een stoet van koren een recordpoging doet met het lied ‘Iedereen is van de wereld’ van Thé Lau.

Foto: Foto Albert Overloon 
advertentie