Deel dit artikel ‹ Terug

Klassieke pianoconcerten in De Weijer

Geplaatst op: vrijdag 21 juli 2017


Een buitenkans voor liefhebbers van klassiek! Van 26 juli tot en met 4 augustus zijn de Euregio zomerconcerten weer in De Weijer. Conservatoriumstudenten van internationale topklasse brengen prachtige concerten achter de vleugel - bij mooi weer in het buitentheater.
In twee weken vinden er verspreid over Duitsland en Nederland, ruim zestig klassieke pianoconcerten plaats. In Boxmeer voor deze editie zelfs 6 avonden en met een veelbelovend programma!

Deze eerst week speelt er jong en uitzonderlijk talent in De Weijer. De 15-jarige Tessa Boschkor opent op woensdag met repertoire van Chopin, Beethoven, Bach en Mendelssohn. Ze speelt al vanaf haar zesde piano en sinds haar vierde viool. Ze is laureate van de prestigieuze Duitse Muziekwedstrijd “Jugend musiceert” voor beide instrumenten.

Op Donderdag de 17-jarige Sasha Hak en de 19-jarige Daniël Vissers. Sasha werd geboren in 2000 in Salisbury, Engeland. Deze avond speelt ze repertoire van Chopin, Mozart, Rachmaninoff en Scarlatti.

De Nederlandse Daniël Vissers begon met pianoles toen hij negen jaar oud was. Op zijn dertiende begon hij zijn studie aan de jong talenklas op het conservatorium in Maastricht. Hij won meerdere prijzen in het Prinses Christina concours en hij was finalist in de Prix Dominique in Venlo. In 2016 werd een opname van hem live uitgezonden op radio 4. Hij speelt Bach, Beethoven en Rachmaninov.

De eerste week van concerten wordt op vrijdag afgesloten door de talentvolle Dominika Rak (13 jaar) en Maria Wojtaszek (14 jaar) uit Polen. Zij spelen repertoire van Bach, Beethoven, Chopin, Moszkowski, Haydn en Tschaikowski. Voor meer gedetailleerde informatie over de talenten en het repertoire, zie www.deweijer.nl.

Voor de conservatoriumstudenten zijn de euregio concerten een geweldige kans om (meer) podiumervaring op te doen, voor de bezoeker een unieke gelegenheid om de klassieke top van morgen te beluisteren. De aanvangstijd is 20:15 uur. De entree is gratis, een gift wordt op prijs gesteld (de opbrengst daarvan komt ten goede aan de re-financiering van de cursusopleiding van de pianisten).

26,27,28 juli en 2,3,4 augustus in De Weijer Boxmeer – 20:15 uur
advertentie