Deel dit artikel ‹ Terug

Mooiland levert weer nieuwe huurwoningen op in de Valuwe

Geplaatst op: donderdag 13 juli 2017


Ede, 13 juli 2017 - Steeds meer huurders vinden hun weg naar de Valuwe in Cuijk. In Fase 3 legt woningcorporatie Mooiland daar de laatste hand aan 58 nieuwe huurwoningen die samen het karakter hebben van een tuindorp. Inmiddels kregen al bijna 40 huurders de sleutel van hun nieuwe woning. Op donderdag 13 juli nemen nog eens 15 huurders een eerste kijkje in hun toekomstige huis. Fase 3 van de Valuwe is daarmee bijna klaar.

Woningen in de Valuwe
Mooiland bouwt in de Valuwe diverse typen sociale huurwoningen, zoals appartementen, ruime eengezinswoningen, nultreden woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond. De bouwwerkzaamheden voor Fase 3 gingen begin dit jaar van start. In fase 1 en 2 van de Valuwe leverde Mooiland eerder al tientallen nieuwe huurwoningen op. Fase 4 verkeert nog in de planningsfase.

Duurzaam en betaalbaarheid
Duurzaamheid en betaalbaarheid zijn belangrijk uitgangspunten voor Mooiland. Nieuwe huurwoningen zijn zo veel mogelijk energiezuinig, wat huurders merken aan lagere stookkosten en meer wooncomfort. Woningen in de Valuwe zijn bovendien voorzien van zonnepanelen.

Woning zoeken
Voor vrijwel alle woningen in Fase 3 van de Valuwe is inmiddels een huurder gevonden. Een overzicht van alle beschikbare huurwoningen van Mooiland is te vinden op mijnwoningzoeken.nl.

Prettig samen wonen
Volgens Mooiland geeft de Valuwe een mooi beeld van wat de woningcorporatie voor ogen staat; prettig samen wonen in Noordoost-Brabant in betaalbare en kwalitatief goede huurwoningen. Om dat mogelijk te maken dragen we de komende tien jaar elders in Nederland veel huizen over aan andere woningcorporaties.

Volwaardige woningcorporatie
Bij Mooiland concentreren we ons op kerngebied Noordoost-Brabant. Daar willen we een volwaardige woningcorporatie zijn. We werken er aan zoveel mogelijk huurwoningen voor mensen met lagere inkomens. Onze sociaal consulenten staan bewoners zo veel mogelijk bij. Bovendien werken we samen met andere maatschappelijke organisaties. Zo geven wij thuis. 

www.mooiland.nl
advertentie