Deel dit artikel ‹ Terug

Huistheater De Steenakker in Haps pakt in vierde seizoen uit!

Geplaatst op: dinsdag 11 juli 2017


Twaalf voorstellingen en concerten van bekende tot nieuwe talenten, van onbekend tot grote namen, vanuit de regio tot ver daarbuiten
en internationaal. Zeer divers, vanuit vele gezichtshoeken en stijlen. Met als verbindende factor een hart vol van verwondering
en verlangen. Jazz, klassiek, Americana, Folk, Pop, Singer Songwriter, Cabaret try-out, Kleinkunst en Muziektheater.
Allemaal vertellen ze hun eigen verhaal over geraakt worden.

Het seizoen begint op zondag 10 september met Gerard Alderliefste. Bekend van hits als ‘Une belle histoire’ samen met Paul de Leeuw en ‘Laat me/Vivre’ met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hij komt met zijn eerste solo programma over zijn leven als muzikant gecombineerd met een theatercollege over verslaving, waarin je met zijn expertise kennis maakt als verslavingsarts. Op 8 oktober komt Thomas Beijer, een bekende pianist, met ‘Cancion y Danza’. Een eigentijds programma namelijk een documentaire concert over Spaanse klassiek muziek met indrukwekkende filmbeelden die Thomas samen met filmmaker Lucas van Woerkum in Andalusië heeft gemaakt. Een ander hoogte punt belooft op 12 oktober de uit Boxtel afkomstige Joia met haar powerpop met een flamboyante twist te worden. Daarna valt op 26 november de beurt aan een zangeres die haar sporen in het theater al lang verdiend heeft: Astrid Seriese. Samen met gitarist Erwin van Ligten brengt zij o.a. nummers - maar dan in een gloednieuw jasje - van Elvis Costello, Billie Holiday en Tom Waits. Op 14 december komt de uit Amsterdam afkomstige Theatergroep Flint met de indringende muziekvoorstelling ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’. Aan de hand van de prachtige poëzie van de Zuid Afrikaanse Antjie Krog. Met medewerking van tot de wereldtop behorende musici als pianist Ernst Glerum en jazztrombonist Wolter Wierbos. En met Felix Strategier als vertolker en zanger van de poëzie van Krog is ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ een magische voorstelling geworden.

Later in het seizoen staat er een gedurfde muzikale dialoog tussen de Griekse zangeres Alexandra Lerta samen met een contrabas, gebaseerd op bestaande tracks en ‘jazz standards’. Komt er een tweede internationaal duo uit Londen en Sante Fé, New Mexico, in harmonieën lijkend op Simon en Garfunkel. Rob Scheepers komt voor twee try-outs van zijn nieuwe voorstellingen ‘Kom maar op’ terug naar De Steenakker. Is er muziektheater over verwondering van De Andersons en kleinkunst met de uit de regio afkomstige Rieany Janssen en haar muzikale vriendinnen. In april komt een uitzonderlijke combinatie met de in België zeer gewaardeerde muzikanten Tuur Florizoone op accordeon en Didier Laloy op bandoneon. En in mei sluit het seizoen met Eindhovenaar, storyteller en singer songwriter Björn van der Doelen.

In de warme en huiselijke sfeer van Theater De Steenakker zijn programma’s belevenissen die je bijblijven. Het zijn intieme ontmoetingen tussen het publiek en de artiesten. Tijdens de nazit lopen beide gemoedelijk door elkaar. De Steenakker is gevestigd in een woonboerderij waarvan de eigenaren in de voormalige paardenstal een foyer en op de hooizolder een theaterzaal met 70 zitplaatsen hebben gerealiseerd. Het is een particulier initiatief. Daarvoor is een stichting opgericht. De Steenakker draait op de hulp van vrijwilligers. Als je interesse hebt? Er worden nog helpende handen gezocht. Wil je De Steenakker vaker bezoeken? Als je ‘Huisvriend’ wordt ontvang je korting op alle programma’s en extra’s zoals voorinschrijving voor het begin van het nieuwe seizoen. Wil je niets missen dan kun je je inschrijven voor een nieuwsbrief.
Meer informatie en online tickets: www.desteenakker.nl.

Huistheater De Steenakker
Steenakkerstraat 5
5443 NK Haps.
advertentie