Deel dit artikel ‹ Terug

Groeter-borden aan de A73 en A77

Geplaatst op: maandag 3 juli 2017


Het Land van Cuijk plaatst deze week Groeter-borden aan de A73 en A77. Een strategisch moment want deze week beginnen in de regio ‘midden-Nederland’ de schoolvakanties. Met de Groeter-borden worden de automobilisten die het Land van Cuijk binnenkomen, verwelkomd in onze regio.

Het Land van Cuijk wordt gekenmerkt door rust, ruimte, prachtige natuur, authenticiteit en gastvrijheid. Een gebied dat volop mogelijkheden biedt voor unieke ontmoetingen met natuur, cultuur, religie, water en historie tijdens een korte of langere vakantie. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en de vijf gemeenten in de regio hebben – om die ontmoetingen gestalte te geven – het fenomeen ‘Groeter’ ontwikkeld. Groeters zijn niet alleen gepassioneerde mensen met specifieke kennis van zaken over de regio die ze graag willen delen met de bezoekers. De ‘Groeter’ is ook gekarakteriseerd in een cartoonachtige figuur die op tal van toeristische-uitingen als herkenbaar symbool is terug te vinden.

De Groeter-figuur gaat vanaf begin juli ook de automobilisten verwelkomen die via de A73 of A77 het Land van Cuijk binnenkomen. Daarmee wil het Land van Cuijk gastvrijheid uitstralen. Maar ook wordt met deze Groeter-aanduiding duidelijk dat het gebied een toeristische eenheid vormt.

Er is voor gekozen om met de Groeter-bebording te beginnen aan de snelwegen. In een later stadium komen de provinciale en lokale wegen aan bod. Op drie plaatsen worden Groeter-borden (afmeting ± 7m x 7m) neergezet. Het bord aan de A73, vlak bij de afrit Vierlingsbeek, is inmiddels geplaatst.

advertentie