Deel dit artikel ‹ Terug

Historisch weekend Gennep op 1 en 2 juli

Geplaatst op: dinsdag 20 juni 2017


Oude tijden herleven als Gennep tijdens het historisch weekend op 1 en 2 juli teruggaat naar de 17e eeuw, ten tijde van de ingebruikneming van het Stadhuis. Op beide dagen voeren vanaf 12.00 uur authentieke marktkramen, historische kostuums, oude ambachten, vergeten groenten, laatmiddeleeuwse spelen en heel veel muziek de boventoon. Alle activiteiten vinden plaatsen van het Jan Lindersplein tot de Niersstraat.

Een van de meest spectaculaire onderdelen van dit weekend is een tot de verbeelding sprekende roofvogelshow op het Jan Lindersplein/de Groene Gracht. Daarnaast mag ook de zalmschouw - in de Maas werd vroeger zalm gevangen - verzorgd door het visserijmuseum uit Woudrichem tot de absolute publiekstrekker gerekend worden. Gerelateerd aan deze zalmschouw is een groot aantal oud ambachten gekoppeld die een mooi beeld van die tijd geven. Het zalmvisserskoor “Ongestaagd” zet muzikaal gezien bij deze zalmschouw de puntjes op de i.
Op deze 17e eeuwse markt zijn ook demonstraties van allerlei andere oude ambachten te vinden zoals de bierbrouwer, de pottenbakker, de tinnegieter, de papierschepper, de glasblazer, ijzervlechter of de mandenmaker. Er wordt brood gebakken en vis gerookt. Kortom er is tijdens dit historisch weekend voor jong en oud veel te zien, te doen en te genieten. Denk bijvoorbeeld aan de Oud Hollandse spelletjes zoals de gatenkaas, het trekbiljart of de haakse sjoelbak. Kinderen kunnen verder een ritje maken op een pony, terwijl iedereen op een open paardenkar een rijtoer rond het centrum van Gennep kan maken.
Op een historische markt hoort vanzelfsprekend muziek. Op diverse plaatsen in de stad wordt vrolijke muziek gemaakt op historische instrumenten zoals de draailier en de doedelzak met melodieën uit de Middeleeuwen tot aan de Gouden Eeuw.
Meer bijzonderheden over het programma op 
www.summmertimegennep.com en www.stadhuisgennep400jaar.nl
advertentie