Deel dit artikel ‹ Terug

Avondvierdaagse Boxmeer i.c.m. Vierdaagse Boxmeer 13–14–15-16 juni 2017

Geplaatst op: vrijdag 2 juni 2017


Op dinsdag 13 juni 2017 start de Boxmeerse avond wandelvierdaagse voor de 38e keer. Vorig jaar deden er dagelijks 1.650 wandelaars aan mee.

Deze avondvierdaagse is uniek, want het is niet alleen een avondvierdaagse, maar ook een vierdaagse. Immers er wordt niet alleen gewandeld op 5, 10 of 15 km, maar ook 20 en 25 km. De eerste drie genoemde afstanden zijn vooral bedoeld voor de jeugd (en dat vormt veruit de grootste groep met hun begeleiders) en de twee laatstgenoemde afstanden zijn voor de meer getrainde wandelaars die deze avondvierdaagse als een meerdaagse training beschouwen voor de Nijmeegse. Men hoeft op de langere afstanden niet alle dagen deel te nemen, daarom ook leuk om te doen en als training komt dit ook prima uit op de wandelagenda.

En ja, nu voor de 38e keer een (avond)vierdaagse in Boxmeer. Dat mag best al wel een traditie genoemd worden. Een traditie voor de jeugd in Boxmeer en omgeving, maar ook voor vele ouders. Want wie heeft daar vroeger als kind ook al niet aan meegedaan aan de hand van zijn ouders, nu de opa’s en oma’s die op vrijdagavond de wandelaartjes feestelijk in het Weijerpark zullen inhalen. Op die laatste avond is er er ook een uitgebreid muziekprogramma.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer rond de 1.250 jongeren aan de start, maar ook een toenemend aantal deelnemers voor de langere afstanden, want daarin zit de laatste jaren een redelijke groei. Dat zullen er rond de 400 per dag zijn.

De nodige inschrijvingen komen al binnen bij de organisatie. Vanaf dit jaar kan men zich via de website www.vierdaagseboxmeer.nl al digitaal, met korting, inschrijven. Dat kan ook altijd nog op de startdag en, met korting op de dag daarvoor, maandag 12 juni 2017 tussen 19.00 en 21.00 uur op het startbureau in De Weijer, ingang via het Weijerpark. Voor groepen is er een parate inschrijvingsmogelijkheid op de website of via de coördinator op de scholen en overigens voor de rolstoelers ook bij de instellingen.

Er wordt in 2017 op de eerste dag gewandeld richting of door natuurgebied De Vilt in Beugen, op de 2e dag naar de Staatsbossen van Sint Anthonis, op de 3e dag door het Maasheggengebied richting Oeffelt en op de 4e dag ook weer door het Maasheggengebied, maar dan richting Vierlingsbeek. Men krijgt na het volbrengen van de vier dagen een fraaie en originele medaille van de wandelbond KWBN. Wandelaars op de lange afstanden kunnen ook zonder beloning lopen.

Starttijden
Er kan iedere wandelavond door de deelnemers aan de 5 of 10 km tussen 17:30 en 19:00 uur gestart worden. De 15 en 20 km wandelaars kunnen iets eerder van start gaan, namelijk tussen 16.30 en 19.00 uur. De deelnemers aan de 25 km kunnen starten tussen 16.30 en 18.00 uur. De laatste dag kan op de 20 en 25 km al gestart worden vanaf 15.30 uur). Voor de lange afstanden kan men ook dagkaarten kopen. Er zal iedere dag gestart worden vanaf de achterzijde van De Weijer, De Raetsingel 1 te Boxmeer.

Website
Nadere informatie kunt u vinden op de website www.vierdaagseboxmeer.nl
advertentie