Deel dit artikel ‹ Terug

Stichting Kunst in het Kerkje viert jubileum

Geplaatst op: woensdag 10 mei 2017


Grave, Velp NB – Kunst in het Kerkje viert haar 40 jarig jubileum met het thema ‘Waar de taal ophoudt…’ . Het Kunstkerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave nodigt iedereen uit om tussen 25 mei en 11 juni deel te nemen aan de kunstevenementen.
Het jubileumprogramma sluit aan bij alle facetten waar Stichting Kunst in het kerkje voor staat: ontmoeting, inspiratie, zingeving, ontroering door kunst.

Programma
Op Hemelvaartsdag 25 mei om 15.00 uur verricht burgemeester Roolvink de officiële opening en geeft het startsein voor de veiling van kunstobjecten. Hieraan verlenen 8 kunstenaars hun medewerking. 

Op zaterdag 10 juni van 11.00 – 13.00 uur is er een inspirerend mini-symposium. Filosoof Daan Keij, dichter Monica Boschman en beeldend kunstenaar Anook Cléonne geven hun beschouwing over het thema ‘waar de taal ophoudt…’.  De kunstenaars gaan in dialoog met elkaar en met het publiek, muzikaal en kunstzinnig ingebed door Peter Brouwer, schrijver en theatermaker.
Om 14.30 begint het concert met Charlotte Haesen. Zij is Europees doorgebroken als chansonnière en trad recentelijk op in Podium Witteman. Ze is bekend van Café des Chansons, een schitterend programma met de mooiste Franse klassiekers van sterren als Brel, Barbara, Gainsbourg en Piaf.

Als afsluiter op zondag 11 juni 2017 van 14.00 – 15.30 is het tijd voor Kunstig Advies. Theo Poel, docent aan de Design Academy Eindhoven en Dagmar Baars, docent aan de Fontys Hoge School voor de Kunsten in Tilburg staan klaar om advies te geven aan amateurkunstenaars. Iedereen is welkom om zijn of haar kunstwerken te bespreken of advies te vragen.

Informatie en boeking
Stichting Kunst in het Kerkje verwacht veel belangstelling voor deze evenementen. Informatie over het programma, reserveren van plaatsen voor het minisymposium en tickets voor het concert: http://www.kunstinhetkerkje.nl/jubileum/
Alle evenementen zijn gratis, behalve het concert van Charlotte Haesen; toegangsprijs € 15,00. 
 
Stichting Kunst in het Kerkje
Sinds 1977 zijn er wekelijks kunstexposities en concerten in de voormalige R.K. Parochiekerk van Velp dat dateert uit de 12e eeuw. De organisatie daarvan is in handen van Stichting Kunst in het Kerkje. Deze bestaat uit zo’n 15 enthousiaste vrijwilligers. Tevens organiseert Kunst in het Kerkje lezingen over culturele onderwerpen, muziekcursussen en bijzondere maatschappelijke projecten.
 
advertentie