Deel dit artikel ‹ Terug

Kameeltje geboren in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 2 april 2007


In Zoo Parc Overloon heeft kameel Aïsha het leven geschonken aan een gezonde dochter. Afgelopen zaterdag kwam het jong ter wereld, zowel moeder als dochter maken het uitstekend. Vele bezoekers van het park hebben Aïsha en haar jong het afgelopen weekend al met een ‘kraambezoekje’ vereerd en keken vertederd toe hoe het kameeltje stond te drinken bij haar moeder.

Het jong werd zaterdagochtend in alle vroegte geboren. Tijdens de ochtendronde door het park vonden dierverzorgers het jonge kameeltje nog nat en half in het geboortevlies. Onder het toeziend oog van vele bezoekers heeft het jong aan het begin van de middag haar eerste, wankele stapjes gezet.

De geboorte van het jonge kameeltje werd al enige tijd verwacht. Kamelen hebben een draagtijd van dertien maanden en ook Aïsha’s gedrag wees erop dat de geboorte niet lang meer op zich kon laten wachten. De vrouwtjeskameel zonderde zich wat af van de groep en dierverzorgers zagen dat haar uier was opgezwollen. Voor het kamelenvrouwtje is het de derde keer dat ze een gezond jong op de wereld heeft gezet. Haar dochter Jubei en zoon Kai leven ook in de kamelengroep van Zoo Parc Overloon.

Kamelen leven in woestijnachtige gebieden. De dieren zijn dan ook goed aangepast aan het leven in een zanderige omgeving. De lange wimpers en het derde, transparante ooglid zorgen ervoor dat de ogen zandvrij blijven. De neusgaten kunnen ze samenknijpen tot spleetjes, zodat er geen zand in komt. Het meest bekend is de kameel door de twee bulten op zijn rug. Er wordt soms gezegd dat kamelen water opslaan in de bulten, dit is echter niet waar: ze slaan er vet in op. Vet is een bron van energie en hier maakt de kameel gebruik van wanneer er weinig voedsel te vinden is. Kamelen kunnen erg oud worden, ongeveer vijftig jaar.

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen t/m 31 maart:
volwassenen € 13,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,00

Entreeprijzen vanaf 1 april:
volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon
Stevensbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon
tel.: 0478-640046

Meer informatie: www.overloonzoo.nl
advertentie