Deel dit artikel ‹ Terug

Rockshow in Riche op zaterdag 13 mei

Geplaatst op: dinsdag 18 april 2017


Rockshow! Ja, die is gloednieuw in Boxmeer. Op zaterdag 13 mei bijten we het spits af met een drietal (punk)rockbands die hun eigen steviger werk komen vertonen in de foyer van Riche. Met deze rockshow poogt Muziekpark een oude traditie van concerten met vooral veel volume, gitaren, versterkers en drumstellen in Boxmeer nieuw leven in te blazen. Dat de zaal vol mag komen te staan met liefhebbers moge duidelijk zijn. Online kaartverkoop is nu gestart via de website.

BARTEK
Als headliner komt, afgereisd uit Amsterdam, niemand minder dan de sleazy fuzzrockband BARTEK het podium onveilig maken. De band houdt vooral van volume en ze spelen korte, snelle en catchy songs met luide gitaren. Laatst te zien op tv bij De Wereld Draait Door, stonden op festival Noorderslag en werden onder andere door OOR en 3voor12 getipt voor de Popronde 2016. Een band waar ook Boxmeer wel weer eens behoefte aan én recht op heeft, denkt de organisatie. Leuk feitje: de bassist is de uit Ottersum afkomstige bassist van Fuckez-Vous, dat in 2003 in Jongerencentrum de Box een legendarische black metal show neerzette.

Als tweede band van de avond komt DEAD GIVEAWAY acte de presence geven. Deze snelle punkrockers uit Nijmegen en Cuijk hebben hun roots in bands als Antillectual, Of No Avail en 4Fridges. Lokale en regionale bands waarbij opgroeiende punkrockliefhebbers uit de (eind) jaren ‘90 en in de loop van ‘00 menig muzikale opvoeding bij hebben mogen genieten, ook in Boxmeer en omstreken. Die doen het nog steeds goed: volop meezingen en meedeinen dus.

De eerste act van de avond is het zojuist ontwaakte SLEEPER. Deze relatief nieuwe band is pas een enkele keer publiekelijk te aanschouwen geweest, toch bestaat deze band uit alleen maar uit doorgewinterde lokale muzikanten. Voorheen bekend van bands als niemand minder dan The Motion, Said And Done én niet te vergeten Maaswater Veenlijk. Sleeper staat te popelen de wereld kennis laten maken met hun nieuwe set songs die op hun kersverse EP staan. Komt dat zien dus. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Tussen de bands door zal niemand minder dan dj Hence Dupree van achter de wheels of steel de zaal meenemen op een zonnig reisje tussen meeslepende hiphop classics en dé beste platen van Tony Hawk Skater Pro 2. Rockshow staat dus volop garant voor een reisje terug in de tijd. Nee, niet té ver terug, maar precies ver genoeg.

Nieuw oud concept
Houd je wel van een goed concert op zijn tijd? Denk je met een goed gevoel terug aan óf heb je gewoonweg wel eens gehoord van de nu al historische rockshows bij wijlen jongerencentrum De Box? Dan is dit de avond voor jou. In het huidige regionale uitgaanslandschap van avonden met vooral coverfeestbands, party squads en dj’s wil Muziekpark het ontbrekende aanbod aanvullen met een mooie avond vol originele bands met wat eigen, vaak wat harder werk in wat andere muziekgenres. Of de organisatie dit dan vaker gaat doen? Dat ligt eraan of er genoeg animo is voor dit concert. En de volgende keer kan het goed een avond vol metal, hardcore of hiphop zijn. Dat ziet de organisatie dan wel weer.

Van alle bands vind je beeld en geluid op onze website en ook kaartjes kopen doe je ook online voor de gereduceerde prijs van € 7,50 op de website www.muziekpark.nl. Op de avond zelf kosten de kaartjes € 10 aan de deur. De zaal en bar zijn open vanaf 20.00 uur en de eerste band zal rond 20.30 uur het gaspedaal indrukken. De foyer van Riche vind je aan de Steenstraat in Boxmeer. 

Tickets

advertentie