Deel dit artikel ‹ Terug

Wie verdient dit jaar de Dr. Peelen?

Geplaatst op: vrijdag 7 april 2017


Ook dit jaar worden de Dr.Peelen Cultuurprijs en Stimuleringsprijs voor bijzondere culturele prestaties in onze gemeente uitgereikt. Tot 1 juni kunt u personen of organisaties voordragen op drpeelen.nl.

Wie en wat?
Iedereen kan een persoon, vereniging of instelling voordragen die zich door een of meerdere in het oog springende culturele activiteiten of initiatieven in de gemeente Boxmeer heeft onderscheiden.

Het college van B&W wil met de Dr. Peelen Cultuurprijs haar waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied. Hiermee wil ze ook anderen stimuleren dit ook te doen om zo het aanbod en de deelname aan cultuur in de gemeente Boxmeer te bevorderen. De winnaar krijgt een bronzen beeldje van dr. Peelen, vervaardigd door kunstenaar Sias Fanoembi en een geldbedrag van € 750,-.
De Stimuleringsprijs is in 2015 ingesteld. Deze is een stimulans voor vernieuwend jong initiatief op het gebied van cultuur en kunst in de breedste zin van het woord. De winnaar ontvangt naast een donderend applaus op de dag van de uitreiking een geldbedrag van € 250.

Eerdere winnaars
Sinds in 2005 de eerste ‘Dr.Peelen’ werd uitgereikt, zijn er op heel diverse gebieden winnaars geweest. Vorig jaar was ‘Museum van Postzegel tot Tank uit Groeningen van Tonnie Ebben de grote winnaar. De Dr. Peelen Stimuleringsprijs is gewonnen door het initiatief P.R.A.K. van kunstenares Irene van den Besselaar uit Rijkevoort. Alle winnaars zijn op drpeelen.nl te vinden.

De prijs is vernoemd naar dr. Peelen (1601-1667) die op vele gebieden, met name op sociaal-cultureel gebied, actief was in Boxmeer.

Nomineer uw favoriet op drpeelen.nl. De uitreiking is zaterdag 9 september bij De Weijer tijdens festival Lekker.UIT.
advertentie