Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeer doet mee aan Young Impact

Geplaatst op: donderdag 6 april 2017


Het college van B&W heeft een bedrag van € 3.750 beschikbaar gesteld voor deelname aan het scholenprogramma Young Impact. Met behulp van het programma en een afsluitend feestelijk evenement, worden jongeren gestimuleerd problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden.

Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Ik was meteen enthousiast toen ik kennis maakte met Young Impact. Het geeft jongeren de kans te zien wat zij kunnen bereiken als ze ergens voor gaan en hoe groot hun positieve invloed kan zijn op onze samenleving. Ze kiezen zelf wat zij belangrijk vinden, van bijvoorbeeld het betrekken van ouderen in de wijk, het aanpakken van afval op straat, tot het helpen van kinderen met albinisme in Tanzania”.

Het Young Impact scholenprogramma is voor groep 7 en 8 van de basisscholen, de onderbouw van middelbare scholen en de onderbouw van MBO. Het programma start met een kick off, waarbij scholieren geïnspireerd en geïnformeerd worden over Young Impact. Tijdens deze actieve bijeenkomst ervaren scholieren hoe ze op hun eigen manier impact kunnen hebben op onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Een groep van maximaal 25 scholieren volgt vervolgens een workshop en wordt ambassadeur van Young Impact. Deze jongeren vervullen een voortrekkersrol tijdens de challenges die op school worden aangegaan.
Alle scholen in de gemeente worden benaderd met de vraag of ze het schooljaar 2017/2018 mee willen doen aan het Young Impact scholenprogramma dat loopt van oktober 2017 tot en met april 2018. 

www.boxmeer.nl
advertentie