Deel dit artikel ‹ Terug

Blues met de X-ray bluesband bij Café Royal

Geplaatst op: donderdag 21 januari 2010


Zaterdag 30 januari 21.30 uur

Tot en met april is het bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill nog iedere laatste zaterdag van de maand tijd voor blues. Op zaterdag 30 januari zal dat gebeuren met de X-ray bluesband. Dat alles vanaf 21.30 uur en zoals gebruikelijk is de entree helemaal gratis.

De X-Ray Bluesband is ontstaan als eerbetoon aan een van de grootste en invloedrijkste bluesgitaristen aller tijden: Stevie Ray Vaughan. Deze viermansformatie uit het zuiden van het land brengt Texas-blues op de wijze zoals de Texas-blues gespeeld hoort te worden: puur, uit het hart, gedreven en met veel passie. Alle bekende meesterstukken van S.R. Vaughan passeren de revue, waarin snelle shuffles afwisselen met gevoelige instrumentals, gevolgd door slow blues die plaats maakt voor krachtige rauwe powerblues.
Frontman en gitarist Alex “X-Ray” Ilic en toetsenist Robert in ’t Veld worden bijgestaan door bassist Roy Ginsel en drummer Pierre Hausoul als strak stuwend ritmetandem. Luister nu alvast op de site van X-Ray naar hun eigen interpretatie van Stevie Ray, naar het dampende ‘Cold Shot’, naar het jazzy ‘Gone Home’ of naar de bijna liefelijke ballads ‘Riviera Paradise’ en ‘Tin Pan Alley’. Dat kan allemaal op: www.xraybluesband.nl.

Een overzicht van alle andere bands die de komende tijd nog bij Royal op het podium staan is te vinden op www.caferoyalmill.nl. Daar treft u ook een overzicht aan van alle andere activiteiten die in en rond café Royal gehouden worden.
advertentie