Deel dit artikel ‹ Terug

Lentekriebels en Ei-ologen in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 2 april 2007


Jonge dieren, broedende vogels en bijzondere activiteiten; Zoo Parc Overloon is helemaal klaar voor de lente! Tijdens het Paasweekend krijgen bezoekers volop de gelegenheid verschillende jonge dieren te bewonderen, kunnen kinderen een echte ei-oloog worden door mee te doen aan speurtocht Eitje en huppelt de paashaas vrolijk door het park.

Veel bewoners van Zoo Parc Overloon hebben lentekriebels! Zo hebben de ooievaars koppels gevormd, vertonen de kapgieren broedgedrag, zijn vele vogels druk aan het broeden en is een kameel in blijde verwachting. Bij de wallabies zijn zelfs al vier jonge dieren gespot!

Tijdens Pasen start de bijzondere speurtocht Eitje. De jonge deelnemertjes komen hierbij van alles te weten over mooie, vreemde, grote en kleurrijke eieren en mogen zich na afloop een echte ei-oloog noemen. Speurtochtformulieren zijn van 8 april t/m 31 mei verkrijgbaar aan de kassa voor € 1,50. De volledige opbrengt van Eitje wordt geschonken aan een kraanvogelproject in Rusland. De eigen natuurbehoudstichting van Zoo Parc Overloon, Stichting Zodiac Nature Watch, steunt een project waarbij eieren van Chinese kraanvogels en witnekkraanvogels worden uitgebroed. De jongen worden in de natuur uitgezet om de populatie kraanvogels weer op peil te brengen.

In de Magic Zoo Show beleven de theaterdieren de raarste avonturen. Tijdens de spetterende theatervoorstelling leven bezoekers met de vrolijke Ollie en de ietwat humeurige Dizzie mee, dansen de apensamba en worden verrast door de grote wisseltruc.

Bezoekers voelen de wind langs hun gezicht strijken als de roofvogels vlak over hun hoofd suizen tijdens de spectaculaire roofvogeldemonstraties. Gedurende het paasweekend vinden de roofvogeldemonstraties plaats om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. In de bijenstal is ook volop bedrijvigheid; de Imkervereniging Venray is tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het leven van bijen.

Ook de educatiekar Beestenboel rijdt uit tijdens Pasen. Hier kunnen bezoekers aan de hand van vele dierlijke voorwerpen met eigen ogen ontdekken hoe boeiend de dierenwereld is. Bij Beestenboel wordt uitleg gegeven over diverse materialen, zoals schedels, eieren, veren en vachtjes en kunnen bezoekers zelf van alles ontdekken. Zo kan gevoeld worden hoe zacht de vacht van een yak is, gekeken worden hoe een schildpadschild er van binnen uitziet en geluisterd worden naar het verschil tussen de veren van ara’s en emoes.

Voor de jonge bezoekers is het extra feest tijdens Pasen. Zo beleven de dieren een echt paasavontuur tijdens de poppenkastvoorstelling en toveren de schminkmeiden de kinderen in een mum van tijd om tot kleurige paaseieren. Als de kinderen met de paashaas op de foto willen moeten ze snel zijn, voor ze het weten is hij alweer verder gehuppeld!

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen t/m 31 maart:
volwassenen € 13,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,00

Entreeprijzen vanaf 1 april:
volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon
Stevensbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon
tel.: 0478-640046

Meer informatie: www.overloonzoo.nl
advertentie