Deel dit artikel ‹ Terug

Wim Daniëls Boekt, 26 maart in de Weijer te Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 16 maart 2017


Boekenliefhebbers opgelet! Op zondag 26 maart is het weer tijd voor 'Wim Daniëls Boekt’, de bekende Brabantse schrijver en columnist verzorgt vier literaire boekentalkshows - elk kwartaal één - in het Boxmeerse theater, georganiseerd in samenwerking met Boekhandel van Dinter, Biblioplus en De Weijer.

Wim Daniëls spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij met kennis van zaken, humor en flair. Deze editie zijn dat Jeroen Thijssen, Kees van Beijnum en de Boxmeerse Vicky Franken.

Jeroen Thijssen vertelt over zijn nieuwste boek ‘Hazer’, een rijke en gelaagde roman over goed en fout, idealen en realiteit.

De pers over zijn vorige werk, Solitude:‘Een rijk boek met vele bodemschatten. (...) Aan het mooie rijtje Haasse, Couperus, Multatuli, Du Perron kunnen we deze intrigerende roman toevoegen.’ **** De Volkskrant. 

Bij hem aan tafel Kees van Beijnum met het ‘Het mooie seizoen’. Bekend van De offers en Oesters van Nam Kee. NRC Handelsblad gaf vier sterren voor De offers: ‘Personages om in je hart te sluiten. Een boek dat onmiddellijk ontzag inboezemt.’

Ten slotte, zoals beloofd: de Boxmeerse Vicky Francken met haar debuutbundel “Röntgenfotomodel”, onlangs uitgegeven bij Bezige Bij. Vicky ontving voor haar tijdschriftdebuut de Hollands Maandblad Schrijversbeurs voor Poëzie en publiceerde daarna onder meer in Tirade en Revisor. Van het Parool kreeg ze vier sterren: “Wat een prachtig en afgewogen debuut.”

Ten slotte: geen Wim Daniëls Boekt zonder een fijne muzikale begeleiding, deze keer verheugen we ons op de komst van Singer-songwriter Jonesy. Naast solo optredens, treedt ze sinds kort ook op met haar band, ze zal de middag prachtig muzikaal omlijsten. 

Kortom: houd je van boeken? Dan wil je dit niet missen. 'Wim Daniëls Boekt' is zondag 26 maart om 15.00 uur (inloop 14:30). De entree is 8.50 euro. Info en tickets via tel. (0485) 57 49 19 of www.deweijer.nl.  
advertentie