Deel dit artikel ‹ Terug

Uitnodiging burgerbijeenkomst Cuijk

Geplaatst op: donderdag 9 maart 2017


Praat mee en geef uw mening over de toekomst van het Land van Cuijk

Burgerbijeenkomst Cuijk op 23 maart

Cuijk, 9 maart 2017 - De vijf gemeenten van het Land van Cuijk werken al op veel onderwerpen samen. Maar past de huidige samenwerking wel bij de ambities en maatschappelijke opgaven waar het Land van Cuijk voor staat?

Burgerbijeenkomsten
Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen over de toekomst, hebben de gemeenteraden van het Land van Cuijk besloten een onderzoek uit te laten uitvoeren naar de meest duurzame vorm van verregaande samenwerking. Belangrijk in dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden – naast gesprekken met de regio en de gemeenschap – in elk van de vijf gemeenten burgerbijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd. Deze gesprekken helpen de gemeenteraden een nog beter beeld te krijgen van de belangrijkste thema’s in het Land van Cuijk, zowel op dit moment als in de toekomst.

Hoe kunt u meepraten?
Tijdens deze bijeenkomsten worden inwoners geïnformeerd over het onderzoek en over de verschillende vormen van samenwerking tussen gemeenten. Door te werken met stellingen en stemkastjes wordt duidelijk welke thema’s burgers belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente en die van het Land van Cuijk.

Bijeenkomst Cuijk
Op dit moment zijn nog niet alle locaties en data van de vijf bijeenkomsten zijn bekend. Wel is duidelijk dat de eerste bijeenkomst in de gemeente Cuijk gaat plaatsvinden, en wel op:

donderdag 23 maart vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
in Partycentrum de Bond, Beversestraat 18, 5431 SH Cuijk

De andere bijeenkomsten (in Boxmeer, Sint Anthonis, Grave en Mill en Sint Hubert) vinden allemaal plaats in de maand april. De exacte data en locaties van deze vier bijeenkomsten worden onder andere via de betreffende gemeenterubrieken, de gemeentelijke websites en via www.landvancuijk.nl gepubliceerd, zodra een en ander bekend is.

En daarna?
Na de burgerbijeenkomsten wordt een rapport opgesteld waarin alle gesprekken, meningen en opinies zo goed mogelijk zijn verwerkt. Dat rapport vormt een basis en het afwegingskader voor de gemeenteraden bij hun besluitvorming in september 2017. 

advertentie