Deel dit artikel ‹ Terug

Musical De Grote Drie naar Cuijk

Geplaatst op: woensdag 8 maart 2017


Drie vorstinnen van het lied delen het koninkrijk van het podium
'Grote klasse (...) Het ene na het andere muzikale hoogtepunt.' (De Telegraaf **** en een half)
'Grootse tien.' (Theaterparadijs *****)
'Een juweel.' (AD ****)

Adèle Conny Jasperina - De grote drie
Nieuwe Nederlandse personality-musical met live orkest

Stel je eens voor dat Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong worden gevraagd om samen een programma te maken voor een club rijke Hollandse emigranten in het buitenland. Zou dat lukken? Verdraagt het koninkrijk van het podium drie vorstinnen tegelijk?

De drie vedettes bij elkaar brengen, dat gaat natuurlijk niet meer, daarom vertolken drie top-actrices de diva’s tijdens de heftige repetities en tijdens hun turbulente reis naar het verre buitenland.

De hoofdrol is natuurlijk voor al hun mooie liedjes, zoals ‘Dobbe, Dobbe Dobbe’, ‘Wat heb je gedaan, Daan’, ‘De vleselijke woning’, ‘Het is over’, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag’, ‘Roll another one’ en nog veel meer.

Met een liveorkest brengen Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth het concert dat we nooit zagen.


Prachtige recensies:
'Nostalgie en hilariteit voor drie grote comédiennnes. (...) Hanneke Drenth is een waarlijk weergaloze Jasperina, gemeen als putwater, maar net zo getalenteerd als de vrouw die zij speelt. Frédérique Sluyterman van Loo weet de Haagse distinctie van Conny Stuart indrukwekkend tot leven te wekken. (...) Blikvanger is Ellen Pieters, die Adèle Bloemendaal, de doerak van de drie, subliem gestalte geeft ... inclusief nasale stem en knetterende lach.' (De Gelderlander ****)
'Verbluffend (..,) Werkelijk alles klopt aan deze voorstelling.' (Scènes *****)
'Grote klasse (...) Het ene na het andere muzikale hoogtepunt.' (De Telegraaf **** en een half)
'Grootse tien.' (Theaterparadijs *****)
'Een juweel.' (AD ****)
'Het allermooiste van het Nederlandstalig amusementsrepertoire (...) Een voorstelling om te koesteren.' (de Volkskrant ****)
'Wat een feest.' (Trouw ****)
'Pieters doet Adèle niet na, ze ís haar.' (Noordhollands Dagblad)

Schouwburg Cuijk
Di 21 maart, 20.15 uur
35 euro (incl pauzeconsumtie en garderobe)
www.dommelgraafencornelissen.nl
www.schouwburgcuijk.nl