Deel dit artikel ‹ Terug

Subsidie Euregio voor Elzendaal en concert STER

Geplaatst op: woensdag 8 maart 2017


In de gemeente Boxmeer krijgen verschillende projecten dit jaar subsidie in het kader van ‘People to People’ van de Euregio Rijn-Waal.
 Voor de scholierenuitwisseling met de Gesamtschule Duisburg-Meiderich en Gesamtschule Mittelkreis in Goch in juni, ontvangt het Elzendaalcollege € 875.

Stichting Toerisme en Recreatie (STER) wordt voor de organisatie van een openluchtconcert op 17 juni ondersteund met € 1000. Betrokken koren zijn het Boxmeers Vocaal Ensemble en het St. Cyriakus Chor uit Weeze.

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt dit soort projecten om de inwoners van de grensregio’s in Duitsland en Nederland meer met elkaar in contact te brengen. Naast de grotere „People to People“-projecten (t/m € 25.000 subsidie) worden er zogenaamde mini-projecten in dit programma met maximaal € 1.000 gesubsidieerd.

Grensoverschrijdende scholierenuitwisselingen, sporttoernooien, muziekevenementen, tentoonstellingen, seniorenuitwisselingen of gezamenlijke activiteiten van bijvoorbeeld politie, brandweer en verenigingen kunnen in aanmerking komen voor deze subsidievormen.
 
Hebt u plannen voor dergelijke activiteiten of wilt u informatie over ‘People to People’, dan kunt u contact opnemen met Svenja Arntz (Tel. 0049-2821-793012) of Astrid Hubbers (Tel. 0049-2821-793019). 

www.boxmeer.nl
advertentie