Deel dit artikel ‹ Terug

Rondrit over slagveld

Geplaatst op: dinsdag 7 maart 2017


Niets werkt zo goed als op de plek zelf staan waar het destijds allemaal gebeurde. Daarom organiseert het Oorlogsmuseum op zondag 26 maart opnieuw een bezoek aan het slagveld van Overloon. Slagveldgids Edwin Popken legt tijdens die dag uit wat er waar gebeurde.

De loopgraven van 1944 lijken allemaal te zijn verdwenen. ‘Lijken’, want als je goed zoekt dan zijn er nog altijd sporen van de slag om Overloon terug te vinden. “En dan sta je letterlijk met twee benen in de geschiedenis”, aldus Edwin Popken, die gediplomeerd slagveldgids is. De bustocht gaat langs een aantal van die historische plaatsen. En op de plekken zelf wordt uitgestapt en uitvoerig toegelicht hoe het verloop van de strijd was.
Het programma duurt de hele dag, van ’s morgens half tien tot vijf uur ‘s middags. Maar dan krijg je ook héél wat te zien. Zowel het begin, dus de Stevensbeekse kant, als het einde bij de Loobeek tussen Overloon en Venray komen aan bod.
Het hele programma is verzorgd en kost inclusief lunch en vervoer 49 euro per persoon. Opgeven voor deze battefieldtour kan via de Facebook-pagina van het Oorlogsmuseum. Er is plaats voor maximaal 50 personen.

Meer weten over het Oorlogsmuseum?
www.oorlogsmuseum.nl
advertentie