Deel dit artikel ‹ Terug

Theateragenda april 2017 Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 6 maart 2017


cabaret | onemanshow
zaterdag 1 april
20.15 uur
18,75 euro
www.marcdehond.nl

Marc de Hond
Wie bang is, krijgt ook klappen

Na zijn veelgeprezen debuut ‘Scherven brengen geluk’ komt Marc de Hond met een inspirerend vervolg: ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’, in regie van Silvester Zwaneveld en met muziek van Ivo de Wijs. Een inspirerend en optimistisch verhaal over de herkomst van angst en wat je ertegen kunt doen.

__________

muziek | a capella
zondag 2 april
14.00 uur
22,75 euro
www.voice-male.com

Voice Male & Zanggroep Juvia
Nedertalers

In ‘Nedertalers’ geven de zes mannen van a-capellagroep Voice Male gehoor aan een grote wens van hun fans: een programma met Nederlandstalig werk. Dat doen ze samen met zanggroep Juvia uit Vianen. Deze combinatie belooft een muzikale uitdaging te worden!

__________

SchouwCafé
columns | muziek
dinsdag 4 april
20.15 uur
10 euro
www.avondvandecolumnist.nl

De Avond van de Columnist - 2
Rokjesdag!

Spitsvondigheden afgewisseld door muziek op de Avond van de Columnist. Regionale columnisten worden geïnterviewd en lezen columns voor rondom het thema van vanavond: Rokjesdag! Afgewisseld door muziek van huisband The Allyway en Nederlandstalige liedjes van musicalartiest Jorrit de Vries. Presentatie: Geurt Franzen. Speciale gast: Bert Wagendorp (o.a. columnist De Volkskrant)

__________

muziektheater
woensdag 5 april
20.15 uur
27,75 euro
www.wereldtheater.com

The Simon & Garfunkel Story
Dean Elliott als Paul Simon

‘The Simon & Garfunkel Story’ vertelt het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit New York die uitgroeien tot een van ‘s werelds meest succesvolle muzikale duo’s. En natuurlijk hoort u prachtige hits als ‘Mrs. Robinson’, ‘Bridge over troubled water’ en ‘The sound of silence’.

__________

cabaret | kleinkunst
donderdag 6 april
20.15 uur
21,50 euro
www.hekwerk.nl

Vrijdag & Sandifort
Vrijdag vs. Sandifort

Hun typeringen zijn zo mogelijk nog beroemder dan zijzelf. Maar wat wil je ook als je allebei over genadeloos imitatietalent beschikt? Want La Sandifort is ook dokter Corrie, dokter Ellen, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. En Remko Vrijdag is net zo makkelijk Mark Rutte, Geert Wilders, Twan Huys of Marco Borsato. En was hij niet ook een Vliegende Panter?
Rauw, razendsnel, scherp, over de top, muzikaal en ongenadig grappig.

__________

toneel
vrijdag 7 april
20.15 uur
25,75 euro
www.bostheaterproducties.nl

Nieuw Geld
Victor Löw, Vera Mann, Olaf Ait Tami e.a.

Victor Löw en Vera Mann in nieuw Nederlands stuk over de wereld van het snelle geld. Victor Löw: ‘Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zoveel super geslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.’

__________

de keuze van … John Floore
muziek | klassiek, tango
dinsdag 11 april
20.15 uur
22,75 euro
www.dezee.nl

De Mattheus Passie
Sharon Kips, Peter Faber e.a.

De klassieke ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach wordt in een eigentijdse mix van klassieke muziek en tango gespeeld. Jan Rot maakte een prachtige hertaling van het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, acteur Peter Faber kruipt in de huid van evangelist en verteller, terwijl Sharon Kips en Job Hubatka verschillende recitatieven en aria’s zingen.

__________

komedie
woensdag 12 april
20.15 uur
26,75 euro
www.dommelgraafencornelissen.nl

Body Language
Wat we zeggen zonder het te zeggen
Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar & Joey Ferre

Aan de hand van hilarische en herkenbare voorbeelden leert u in deze komische theatervoorstelling annex spoedcursus alles over de geheimen van lichaamstaal. Maar let wel: u doet mee!
Script: Allard Blom, naar de internationale bestseller ‘Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellen’ van Barbara en Allan Pease. Regie: Paul van Ewijk.

__________

muziektheater
donderdag 13 april
vrijdag 14 april
20.15 uur
28,50 euro
www.toneelgroepmaastricht.nl

Toneelgroep Maastricht & Rowwen Hèze
Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering
In een grootse muziektheaterproductie met een ensemble van meer dan tien acteurs, livemuziek van Rowwen Hèze, én veel beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde en aan het oudste aaneengesloten festival van de wereld: Pinkpop.
Spel: Huub Stapel, Henriëtte Tol, Suzan Seegers e.v.a. Live muziek: Rowwen Hèze.

__________

theatershow
zaterdag 15 april
20.15 uur
27,50 euro
www.bostheaterproducties.nl

South African Road Trip
Celebrating life

Ontdek het echte Zuid-Afrika tijdens deze spetterende avond vol muziek, zang en cultuur.
Het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, afkomstig uit de townships van Kaapstad, laat u op spetterende wijze het echte Zuid-Afrika beleven. Samen met muzikanten en hemelse zangeressen laveert het mannenkoor tussen feestelijke uitbundigheid en intieme songs en bezorgt u zo afwisselend een brede glimlach, een brok in de keel en kippenvel.

__________

familietheater 2+
maandag 17 april
14.30 uur
17,50 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.vanhoorneentertainment.nl
Tweede Paasdag

Brandweerman Sam Live!
Brandweerman Sam redt het Circus

Vrolijke familiemusical vol muziek, dans en humor. Een feest voor het hele gezin.
Iedereen die verkleed is als brandweerman of circusartiest maakt kans op een mooie prijs. Na afloop van de voorstelling is er een uitgebreide ontmoeting met Brandweerman Sam en zijn vrienden.

__________

cabaret | kleinkunst
dinsdag 18 april
20.15 uur
22,50 euro
www.finkers.nl

Sanne Wallis de Vries
Gut

In 2017 is het alweer twintig jaar geleden dat Sanne Wallis de Vries debuteerde met haar solovoorstelling ‘Sop’. Nu komt zij met ‘Gut’, vol suggesties, ideeën, voorstellen en nog nader te beramen plannen.

__________

SchouwCafé
opinie en debat
donderdag 20 april
20.15 uur
gratis toegankelijk

Met Andere Woorden - 2
Opiniecafé

Actuele Cuijkse zaken komen voor het voetlicht tijdens het Opiniecafé ‘Met Andere Woorden.’ De debat- en discussieavond, met muzikale adempauzes en een lichtvoetige presentatie, is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van Schouwburg Cuijk.

__________

cabaret | muziek
zaterdag 22 april
20.15 uur
33,75 euro
www.labloemen.nl

Karin Bloemen & band
Volle Bloei

Bloemen trekt alles uit de kast; zingend vanuit de grond van haar hart, grappen makend met haar vele gezichten… en misschien pakt ze zelfs haar dirigeerstokje er wel bij! Ja, wie houdt er nou niet van Bloemen in volle bloei?

__________

jongerentheater 12+
zondag 23 april
14.30 uur
19,75 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.razendmusical.nl

Razend
Naar het boek van Carry Slee

Schrijver en regisseur Dick van den Heuvel werkt met zijn team de laatste jaren aan een mooie serie theaterbewerkingen van de boeken van Carry Slee. Na ‘Afblijven’ en ‘Spijt’ brengt hij nu de musical ‘Razend’.

__________

theatercollege
dinsdag 25 april

Food for Thought

Voorstelling geannuleerd

__________

toneel
woensdag 26 april
20.15 uur
28,75 euro
www.jankedekkerproducties.nl

FIFA Blatter
Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost e.a.

‘FIFA Blatter’ wordt een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. De selectie bestaat uit de steracteurs Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay en Tina de Bruin. Coach, regisseur en scriptschrijver is Tom de Ket, bekend van o.a. cabaretduo Van Houts & De Ket en als een van de initiatiefnemers van theatergroep De Verleiders.

__________

muzikaal cabaret
vrijdag 28 april
20.15 uur
31,75 euro
www.hansliberg.com

Hans Liberg
Trálálálá voor iederéén!!

Ach, wat heeft een mens eigenlijk meer nodig dan op z’n tijd een avond topentertainment en een portie virtuoze muzikale grappen van de maestro der razende improvisaties himself: Hans Liberg.

__________

muziek
zaterdag 29 april
20.15 uur
28,75 euro
www.3js.nl

3JS
U2, The Joshua Tree - a legendary album

Precies dertig jaar na het uitkomen van ‘The Joshua Tree’ laten de 3JS dit complete album, en ander onvergetelijk U2-materiaal, herleven in het theater. De drie mannen gaven al een klein voorproefje tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 en iedereen was het erover eens: dat smaakte naar meer!

__________

SchouwCafé | de keuze van … John Floore
muziek | klassiek, pop
zondag 30 april
14.00 uur
19,75 euro
www.calefax.nl
Gratis inleiding om 13.00 uur

Calefax
Fairy Tales

Calefax bestaat uit vijf gepassioneerde blazers. Virtuoze spelers op vijf verschillende rietinstrumenten: hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Een rietkwintet dus. Geworteld in de klassieke muziek, maar met een popmentaliteit. In ‘Fairy Tales’ grijpt Calefax terug op de eeuwenoude verhalen die als sprookjes zijn overgeleverd, die zijn omgebouwd tot muzikale verhalen. Op het programma o.a.: Tsjaikovski’s ‘Notenkraker Suite’, Paul Dukas’ ‘De tovenaarsleerling’ en ‘The Nutcracker Suite’ van Duke Ellington.

_______________________________________________________________________________

Bestel uw kaarten via www.schouwburgcuijk.nl of 0485-314344 (di t/m vr van 15.00-18.00 uur en twee uur voor aanvang van een voorstelling)

Alle prijzen zijn inclusief een pauzeconsumptie (tenzij anders vermeld) en garderobe. 
advertentie