Deel dit artikel ‹ Terug

Bart Claassen voorgedragen als tijdelijk vervanger wethouder Jos Nielen

Geplaatst op: dinsdag 21 februari 2017


Cuijk, 21 februari 2017 - De coalitiepartijen in de gemeenteraad van Cuijk dragen Bart Claassen uit Schijndel voor als tijdelijk vervanger van wethouder Jos Nielen (CDA). In een extra raadsvergadering op maandagavond 6 maart a.s. komt de benoeming aan de orde.

Wethouder Jos Nielen werd eind vorig jaar getroffen door een herseninfarct. Ondanks zijn voorspoedige herstel, is hij niet in staat om op korte termijn zijn taken als wethouder te hervatten. Het college van BenW heeft wethouder Jos Nielen op zijn verzoek verlof verleend wegens ziekte. Tot nu toe heeft het college de afwezigheid intern opgevangen. Het college en coalitiepartijen zijn tot de conclusie gekomen dat het - gezien de langere duur van afwezigheid van Jos Nielen - wenselijk is om een tijdelijk vervanger te benoemen. De Gemeentewet biedt de mogelijkheid om een wethouder te vervangen gedurende een periode van ziekteverlof.

De lokale afdeling van het CDA heeft gezocht naar een kandidaat die over ruime én actuele bestuurlijke ervaring beschikt. Zij heeft deze gevonden in de persoon van Bart Claassen. Bart Claassen is 45 jaar en 11 jaar wethouder geweest in de gemeente Schijndel. Door de herindeling van Meierijstad per 1 januari van dit jaar is hij beschikbaar gekomen. Bart Claassen is een energieke, gemotiveerde bestuurder en de fractie en het bestuur van het CDA hebben het volledige vertrouwen dat hij zonder problemen “op een rijdende trein” kan stappen. Het CDA hoopt dat de voordracht - gegeven de omstandigheden - door alle fracties in de gemeenteraad positief wordt ontvangen.

Bart Claassen wordt volgens de wettelijke regelingen voor een periode van 16 weken benoemd, deze periode is gelijk aan de periode van verlof van wethouder Nielen. Tijdens een raadsperiode kan aan een wethouder in totaal drie keer verlof wegens ziekte worden verleend. Een verlofperiode duurt steeds 16 weken. De gemeente neemt met deze tijdelijke benoeming geen wachtgeldverplichtingen op zich. 
advertentie