Deel dit artikel ‹ Terug

Vereniging 'De Metworst' op weg naar Metworstmaandag 2017

Geplaatst op: maandag 20 februari 2017


Boxmeer - De voorbereidingen voor Metworstmaandag 2017 zijn al maanden in volle gang. Na hard werk van het bestuur, alle commissies en bovenal de ruiters en hun teams is iedereen klaar voor de voor vele Boxmerenaren belangrijkste dag van het jaar. Zal Gijs Snijders, dit jaar opnieuw de jongste ruiter voor de Koningstitel, weer als overwinnaar uit de strijd komen?

Nog slechts een paar dagen en dan is het eindelijk 27 februari 2017: Metworstmaandag. Dé dag waarop de weergaloze strijd om een titel waar iedere Boxmeerse jonggezel van droomt - ‘Koning van de Metworst’ - weer zal losbranden. Woensdag 22 februari 2017 om precies 22.00 uur sluit de inschrijvingsmogelijkheid voor de deelnemers aan de Metworstrennen 2017. Vanaf dat moment is het definitieve ruitersveld bekend. Naar verwachting 13 ruiters zullen om deze eretitel gaan strijden en namens de Vereniging de goederen bij de Belaste Hoeve op te mogen halen.

Koningstitel: loting erg belangrijk
Dit jaar strijden deze jonggezelle ruiters voor de Koningstitel met ieder een eigen kans om de titel binnen te halen. Na een aanpassing van de ‘handicap’ hebben halfbloedpaarden nu 85 meter voorsprong op de volbloedpaarden. Er komen dit jaar dan ook meerdere type klasse-paarden naar het Vortums Veld toe die ieder zijn eigen specialiteit heeft; het ene paard kan snel starten, het andere paard heeft een hogere topsnelheid en weer een ander paard heeft meer uithoudingsvermogen dan gemiddeld. Daarnaast zijn nagenoeg alle deelnemers enorm goede ruiters die tand om tand, oog om oog de Koningsstrijd willen aangaan. De loting van de ritten die ‘s ochtends in de wei plaatsvindt zal vooral dit jaar allesbepalend zijn om te weten wie er na 3 rondes zichzelf Koning van de Metworst 2017 mag noemen. De details van de Metworstruiters zijn op de bijgewerkte website van ‘De Metworst’ te lezen (www.metworst.nl/de-ruiters).

Jelle van Kempen, Roy van Eck, Bart de Kort, Kenny Knuiman, huidige Koning Gijs Snijders en oud-Koning Levi Hinke worden in de wandelgangen toch wel als favorieten genoemd. Maar de ervaren ruiters Frank van Koningsbruggen, Luuk van den Bosch, Rens Verberkt, herintreder Ramon Zeegers en Niek Brenninkmeijer en debutanten Gerben Stevens en Bob Zeegers zijn zeker niet kansloos; want Metworstgeluk is iets dat niemand in de hand heeft. 

www.metworst.nl
advertentie