Deel dit artikel ‹ Terug

BiblioPlus viert de Nationale Voorleesdagen

Geplaatst op: donderdag 19 januari 2017


Voorlezen is belangrijk! Speciaal voor baby’s, peuters, kleuters en ouders zijn er daarom de Nationale Voorleesdagen. Van 25 januari t/m 4 februari 2017. De Bibliotheek doet mee met extra vrolijke voorleesfeestjes. Het prentenboek van het jaar ‘De kleine walvis’ van Benji Davis staat daarbij centraal.

Muziekworkshop en voorlezen
Jonge kinderen van 3 tot en met 5 jaar kunnen komen genieten van de sfeervolle muziekworkshop 'De kleine walvis' in de bibliotheken Boxmeer, Cuijk, Mill, Haps en Grave.
Het is een interactieve muziekvoorstelling waarbij kinderen en ouders mee doen met verschillend spelmateriaal en instrumenten en leuke liedjes worden gezongen. De voorstelling wordt verzorgd door Ans Hofer van Ansjepansje. De toegang is gratis maar opgeven is noodzakelijk. Dit kan online via www.biblioplus.nl. Hier vindt u ook een overzicht van alle voorleesmomenten in de bibliotheken.

Informatieavond ‘Wijzer met taal en media’
In de bibliotheken Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis is een interessante avond over voorlezen en digitale media voor jonge kinderen. Bestemd voor ouders, opa’ en oma’s, pedagogisch medewerkers en iedereen die belangstelling heeft.
Kijk voor meer informatie, tijden en het inschrijfformulier op www.biblioplus.nl.

Gratis lidmaatschap met cadeautje
Kinderen tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen een cadeautje: een vingerpopje van de walvis (zolang de voorraad strekt).  Het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen gratis. Wilt u ook lid worden? Tijdens de Voorleesdagen ontvangt u € 5,00 korting op een lidmaatschap.

Voorlezen is belangrijk en geeft plezier
Doel van de Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan heel jonge kinderen te stimuleren. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Voorlezen lokt reacties uit en stimuleert als zodanig de spraakontwikkeling van jonge kinderen. Maar het bezorgt ze vooral veel plezier en gezelligheid. 
advertentie