Deel dit artikel ‹ Terug

Concert Le Trio Perdu op 29 januari in het Kunstkerkje in Velp.

Geplaatst op: donderdag 19 januari 2017


Zondag 29 januari – concert in Kunst in het Kerkje

Op zondagmiddag 29 januari speelt Le Trio Perdu in Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het programma van dit Belgisch trio bestaat uit nummers uit de Klezmer en Gypsy Swing (Hotclub-de-France) muziek. Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 15,00 kunt u reserveren tot zaterdagavond 28 januari 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Zwoele zomeravond
Het trio heeft een passie voor pure muziek, met het hart geschreven. Zij geven alleen optredens met emotionele inhoud en zo ongepolijst mogelijk. De leden van dit trio hebben een afkeer van geproduceerd moderne muziek. Het trio bestaat uit Jokke Schreurs, gitaar, Chris Mentens, contrabas, en Kevin van Staeyen, viool.

Gitaarvirtuoos Schreurs weet over elk nummer van Django Reinhardt wel iets zinnigs te zeggen. Hij is dan ook een grootheid in de vertolking van de zogenaamde Hotclub-de-Francemuziek. Bassist Mentens kennis gaat nog verder: Hij weet haarfijn te vertellen welk drank de muzikant op heeft bij het horen van een bepaalde opname of uitvoeringen van de grote namen in de jazzwereld. En violist Van Staeyen heeft een ongekende grote kennis van nummers van tussen de twee wereldoorlogen. De muziek die dit drietal ten gehore brengt kom je ook tegen op zwoele zomeravonden op terrasjes in bijvoorbeeld Parijs. We halen voor dit concert gewoon de zomer in het kerkje.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.   
advertentie