Deel dit artikel ‹ Terug

Film over vluchtelingen in Boxmeerse Film & Lunch

Geplaatst op: maandag 9 januari 2017


Vrijdag 13 januari a.s. is er in Boxmeer weer een indrukwekkende film te zien met aansluitend gelegenheid tot nabespreken en lunch. Het betreft de film In this world’ van Michael Winterbottom (Groot-Brittannië, 2001).

Deze film gaat over mensen die hun lot in handen leggen van mensensmokkelaars. Twee jonge Afghanen willen vanuit Pakistan naar Londen. De tocht zal met de ene na de andere vrachtwagen, via Iran naar de onherbergzame Koerdische bergstreken gaan, en zo naar Turkije. Daar begint het gevaarlijkste stuk van de reis: veertig uur in een afgesloten container op een zeeschip, met Italië als einddoel. Dan nog naar Sangatte en de oversteek naar Londen, onder een vrachtwagen op de Eurostar. Maar of dat allemaal wel zal lukken?
‘In this world’ is de derde film in de Filmcyclus ‘Ervoor gaan!’
BiblioPlus biedt deze cyclus aan in samenwerking met Sociom, de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer), OLC (Ouderen en Levensvragen Land van Cuijk) en De Weijer

De filmvertoningen vinden plaats in de filmzaal vaan De Weijer en starten om 10.00 uur, inloop in de bibliotheek met koffie of thee is vanaf 9.30 uur.
Na afloop van de films vindt er tijdens een lunch in groepen in diverse ruimtes van De Weijer en de bibliotheek onder begeleiding van een gespreksleider een nabespreking plaats. 

Kaarten kosten per film: € 11,00 inclusief koffie of thee vooraf en lunch tijdens de nabespreking.
Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar via www.biblioplus.nl , in alle bibliotheekvestigingen en voor aanvang van een voorstelling in bibliotheek Boxmeer

Kijk voor meer informatie op www.biblioplus.nl 
Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1, 5831 KC BOXMEER  
advertentie