Deel dit artikel ‹ Terug

Jarige Bull Town Band in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: donderdag 5 januari 2017


Een muzikale reis door de geschiedenis van de jazz met de Bull Town Band Cuijk

40 jaar Bull Town Band
History of Jazz, a big band journey

De Bull Town Band uit Cuijk bestaat 40 jaar en dat zal Cuijk weten ook!
De jubilerende big band - negentien enthousiaste muzikanten en een al even enthousiaste zangeres - neemt het publiek mee op een reis langs verschillende stromingen van de jazz. De spetterende blazerssectie en de swingende ritmesectie worden aangevuld met een gastsolist. Onder deskundige leiding van dirigent Rob van den Hoven belooft deze ‘big band journey’ een reis vol muzikale hoogtepunten te worden.

Solist: Teus Nobel, trompet
Teus Nobel (1982) was in het verleden al regelmatig werkzaam bij artiesten als Caro Emerald, Kyteman Orchestra en Frank McComb (US). Maar zijn carrière nam pas echt een vlucht in 2012 bij de release van zijn eerste soloalbum ‘Flow’. Op ‘Legacy’, zijn 2e album, bracht hij een ode aan zijn helden zoals Miles Davis, Woody Shaw, Eric Vloeimans, Jarmo Hoogendijk, Christian Scott, Roy Hardgrove. In juni vorig jaar kwam zijn derde album uit: ‘Social Music’. Een album met meer elektronische invloeden. Ondertussen werden hem ook de titels ‘Radio 6 Soul & Jazz Talent’ en de ‘Laren Jazz Award 2015’ toebedeeld.
Teus is een graag geziene gast bij tv-programma’s als De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. Naast zijn freelance werk is Teus werkzaam als solotrompettist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. In 2016 stond hij al eerder in het JazznJazz-programma in Schouwburg Cuijk.

Presentatie: Henk Roelofs
JazznJazz promotor Henk Roelofs zal e.e.a. voorzien van de nodige jazz anekdotes en achtergrondinformatie. Deze verbale historische rondleiding, zal de omlijsting vormen en u meenemen in het karakter van de nummers die er gespeeld worden.

Dit concert staat onder de deskundige leiding van dirigent Rob van den Hoven!

Schouwburg Cuijk
Vrijdag 13 januari, 20.15 uur
15,75 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.jazznjazz.nl  
www.schouwburgcuijk.nl
advertentie