Deel dit artikel ‹ Terug

Geslaagd burgerinitiatief Oploo

Geplaatst op: donderdag 8 december 2016


Burgemeester Marleen Sijbers neemt met plezier het boek en de zeefdruk in ontvangst.

Met een substantiële financiële bijdrage, het meedenken van de afdeling ruimtelijke ordening, de hulp van de buitendienst en de Kunstadviescommissie, heeft de gemeente Sint Anthonis bijgedragen aan de realisering van de wielertroon en de renovatie en opwaardering van een stukje plantsoen in Oploo. Een schoolvoorbeeld van een geslaagd burgerinitiatief.

Het jongste kunstwerk in de publieke ruimte in onze gemeente, vervaardigd door kunstsmid Juul Baltussen, markeert het unieke feit dat de voormalige wielerprofs Jan, Piet en Fons van Katwijk met hun grote successen hun geboorteplaats op de kaart hebben gezet. Het is een eerbetoon aan Oploo dat meer dan 50 jaar wielerbolwerk is. Bovendien onderging het verpauperde parkje een metamorfose en is dit met de troon een nieuwe ontmoetingsplek geworden.

Als dank voor de gemeentelijke ondersteuning boden voorzitter René Rutten van de initiatiefgroep Wielermonument Oploo en kunstenaar Roos van Riet burgemeester Marleen Sijbers het wielerboek ‘De jongens van Van Katwijk’ (geschreven door Henk Baltussen en John van Ierland) en een zeefdruk met de drie broers in volle actie aan. Dat deden ze in gezelschap van Jan, Piet en Fons, die daarmee graag hun dankbaarheid wilden laten zien voor de blijvende hommage die hen via de wielertroon, het boek en de zeefdruk is gebracht. (foto: www.tunnis.nl)  

V.l.n.r.: Roos van Riet, René Rutten, Fons-, Jan- en Piet van Katwijk, Marleen Sijbers.
advertentie