Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe werken Corneille bij Kunsthandel Gennep

Geplaatst op: woensdag 7 december 2016


Het werk van Corneille is over de hele wereld te zien dus ook bij kunsthandel Gennep. Er zijn de laatste maanden weer verschillende werken bij gekomen dus breng onze website een bezoekje!

Luik 1922 – Frankrijk 2010

Corneille is een gepassioneerd schepper van vormen en kleuren, voor wie de lithografie een van de beste uitdrukkingsvormen is: onder de pers worden zijn voorstellingen voorgoed gefixeerd, als versteend, streng achter de vrolijke kleuren". Dit schrijft kunstenaar Enrico Baj over Corneille met wie hij in 1964 in Parijs enige tijd samenwerkte. Zijn werken zijn altijd uitbundig van kleur en vaak lijken zij een passage uit een verhaal of gedicht. Dat blijkt ook wel uit de vele brieven die Corneille schrijft aan zijn mede kunstenaars vrienden. Corneille heeft heel veel reizen gemaakt naar praktisch alle uithoeken van de wereld en hij beschrijft zijn ervaringen vaak vergezelt van tekeningetjes. Corneille wordt in 1922 als Guillaume Corneille van Beverloo in Luik (België) geboren. Zijn ouders zijn Nederlands. In 1940 verhuisd Corneille naar Amsterdam alwaar hij een cursus tekenen en etsen volgt aan de Rijksacademie voor beeldende Kunsten. Als schilder is Corneille autodidact. Zijn grote inspiratiebron zijn zijn verre reizen. In zijn vroege werk uit de jaren 50 is vooral Afrika een grote inspiratiebron.

Verder zal van vrijdag 23 december 2016 tm woensdag 4 januari 2017 de Woonkamergalerie gesloten zijn. Vanaf donderdag 5 januari 2017 13:00 uur bent u weer van harte welkom!

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de werken van onze kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Thijs Heijnen, Manne Mannes, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers!

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl waar u werken kunt vinden van o.a. Pierre Alechinsky, Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Almie Willems, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne Schellekens, Ginie Ruitenbeek, Jan Teunissen, José Smits, Frans van Veen, Erlinde Stephanus, Simone Drenth, Nikki Genee, Roos Hobè, Alette de Groot, Mieke Vesters e.a.! 

www.kunsthandel-gennep.nl
advertentie