Deel dit artikel ‹ Terug

Kerstconcert de 'Messiah' door Cultura Domus in samenwerking met Weijerkoor Boxmeer

Geplaatst op: zondag 27 november 2016


Mill – Inmiddels een traditie, Cultura Domus organiseert, evenals voorgaande jaren, een Kerstconcert in de sfeervol aangeklede St. Willibrorduskerk aan de Kerkstraat 2 in Mill. Dit jaar wordt op zondag 18 december om 15.00 uur een groots werk gepresenteerd: de “Messiah” van Georg Friedrich Händel. Het Weijerkoor uit Boxmeer viert met deze uitvoering haar 30-jarig bestaan. U bent van harte welkom vanaf 14.30 uur.

Georg Friedrich Händel wordt in Engeland beschouwd als de eerste en belangrijkste componist van oratoria. Hiervan is Händels Messiah in de kerstperiode het meest geliefd. Deze compositie wordt beschouwd als de belichaming van gewijde muziek. Ook in Duitstalige landen is het een van de meest uitgevoerde werken.

Händel liet de ‘oerversie’ van de ”Messiah” in 1742 in Dublin in première gaan. Dit stuk werd een groot succes. Er zijn wel acht of negen verschillende versies van de “Messiah” bekend. Hieruit blijkt echter wel, dat hij voortdurend op zoek was naar het mooiste, perfecte muziekstuk. 

Het Weijerkoor
Op 21 oktober jongstleden bestond het Weijerkoor 30 jaar. Dit lustrumjaar wil het koor feestelijk afsluiten met een groot werk. Velen herinneren zich nog de uitvoering van de “Messiah” tijdens het 25-jarig jubileum. Het concert was toen in recordtijd uitverkocht. Het koor stond dan ook te popelen om dit oratorium opnieuw uit te voeren. Om de stemverdeling zo optimaal mogelijk te laten zijn, is er een beroep gedaan op een aantal projectzangers.

Uitvoering
Met de feestelijke klanken van het Holland Kamer Orkest, de stralende solisten en de dynamiek van de koorzang, waant u zich even terug in de 18e eeuw! Dit onvergetelijk feestelijk concert staat in zijn geheel onder leiding van dirigent José Doodkorte.

Informatie en kaartverkoop
Kaarten à € 25,- en € 17,50 zijn verkrijgbaar via de bestelknop van de vernieuwde website van het Weijerkoor, of rechtstreeks online op http://www.culturadomus.nl. Kaartverkoop is ook mogelijk voor aanvang in de kerk voor de plaatsen die nog over zijn. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

In kerstsfeer wordt u verwelkomd met een glas glühwein. Zowel in de pauze als na afloop van het concert kunt u genieten van een drankje in de ontmoetingsruimte achter in de kerk.

Meer informatie: http://www.culturadomus.nl en www.weijerkoor.nl  
advertentie