Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie van 19 nov tm 4 dec in het Kunstkerkje van Velp bij Grave.

Geplaatst op: donderdag 27 oktober 2016


Van 19 november t/m 4 december 2016 vindt een bijzondere groepstentoonstelling plaats in het Kunstkerkje van Velp. Deze expositie toont het werk van Lia van der Heide, Bert de Turck en de in 2008 overleden Paul de Swaaf. De expositie met grafische werken, beelden en fotografie draagt de titel DE STAD, DE MENS EN DE RUIMTE.

Paul de Swaaf, geboren in 1934 en overleden in 2008 was een beeldhouwer en tekenaar. Hij woonde enige tijd in Cuijk, maar woonde vanaf 1974 tot zijn overlijden in Nijmegen.

Met zijn figuratieve en bijna altijd portretmatige werk probeerde De Swaaf zijn fascinatie voor mensen uit te dragen, hun diepste wezen tot uitdrukking te brengen; wie zij waren te vangen en te bewaren. Aan het begin van zijn carrière werkte De Swaaf vooral als schilder, schilderijen met olieverf op doek of paneel. In de zestigerjaren richtte hij zich steeds meer op ruimtelijk werk en werd een gedreven beeldhouwer. Het meeste werk werd in brons gegoten, klein werk en portretten waren soms keramisch en af en toe hakte hij grote beelden in steen. Als tekenaar werkte hij meestal met houtskool en daarnaast met potlood, aquarelverf, gouache en combinaties daarvan.
Zijn werk bevindt zich bij particulieren, in musea en openbaren ruimtes in o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, de Verenigde Staten en Japan.

www.pauldeswaaf.nl

Lia van der Heide is geboren en getogen in Nijmegen. Zij heeft een fascinatie voor architectuur, voor gebouwen die de sfeer van een stad of dorp bepalen. Lia hanteert een druktechniek (op papier) waarbij gebruik gemaakt wordt van sjablonen. Foto’s vormen het uitgangspunt van die veelal kenmerkende gebouwen. Wat belangrijk is voor de herkenbaarheid wordt benadrukt. Dat resulteert in kunstwerken waarin die bouwsels centraal staan. Vooral werken van Nijmegen, maar inmiddels ook van andere plaatsen: o.a. Amsterdam, Wijchen en Grave.

www.liavanderheide.nl

Bert de Turck (1951) werkt als fotograaf op het grensvlak tussen fotografie en kunst. Hij wordt wel 'de schilder met de camera' genoemd. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, stillevens en binnenruimten. Drijvende thema's zijn vergankelijkheid en kwetsbaarheid. Zijn werk is verstild, impressionistisch en contemplatief van aard en bevindt zich in veel verzamelingen in binnen- en buitenland.
Behalve van zijn exposities is hij bekend van diverse fotoboeken, waarvan 'Impressies van de Ooij' (2005) en 'Wat in het voorbijgaan blijft' (2015) de bekendste zijn.

www.bertdeturck.nl

Deze expositie kunt u bezoeken van 19 november t/m 4 december 2016, elke za + zo van 11-17 u. in het Kunstkerkje van Velp, Pastoor Loefweg 1, Velp bij Grave. www.kunstinhetkerkje.nl
advertentie