Deel dit artikel ‹ Terug

Cultuurregeling voor basisscholen

Geplaatst op: donderdag 20 oktober 2016


De gemeente Boxmeer gaat meedoen aan de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Deze regeling geldt voor de periode 2017-2020 en is in het leven geroepen om de kennismaking van kinderen met cultuur en het cultuuronderwijs te bevorderen.

Dankzij deze regeling is er in het nieuwe schooljaar één euro per inwoner meer beschikbaar, te besteden aan cultuur op de basisscholen. Daarnaast moet het geld dat de basisscholen nu al van het Rijk per leerling ontvangen, daadwerkelijk aan cultuur besteed worden.

Wethouder Willy Hendriks-Van Haren: “We hopen hiermee een impuls te geven aan het cultuuronderwijs, waarin kinderen plezier hebben en al spelenderwijs belangrijke vaardigheden leren. Met een goede samenwerking tussen basisscholen en de lokale culturele instellingen komt dit zeker in orde”.

Uitvoeringspartners
De regeling zal namens de gemeente Boxmeer worden uitgevoerd door Stichting Doejemee, vanwege haar brede netwerk op het vlak van onderwijs en cultuur. Doejemee is opgericht door onderwijs- en kinderopvanginstellingen en voorziet nu al in een groot aantal sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolkinderen.

Het aantal deelnemende basisscholen in de gemeente Boxmeer is nog onbekend. Uit een inventarisatie is echter gebleken dat alle scholen in principe geïnteresseerd zijn in deelname.

Onlosmakelijk verbonden aan de regeling is de samenwerking met cultuuraanbieders, zoals verenigingen en culturele organisaties. Organisaties die al hebben aangegeven CmK-partner te willen worden, zijn BiblioPlus en De Weijer. Via Doejemee wordt de regeling verder ‘uitgerold’ over het culturele en onderwijsveld binnen de gemeente Boxmeer.  
advertentie