Deel dit artikel ‹ Terug

Tragikomedie: Walden in de Schouwburg van Cuijk

Geplaatst op: maandag 3 oktober 2016


‘Het gouden ochtendklokje plant zich niet voort. Je kan er op zien hoe laat het is. Tijd om te vertrekken.’ - Arjan Ederveen, Walden, 2015

Twee oude mannen en een tuin vol onkruid

WALDEN
Arjan Ederveen en Jack Wouterse

Tragikomedie met Arjan Ederveen en Jack Wouterse als twee schoffelende oude mannen. Een grappige en ontroerende tekst van Ederveen over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt. Regie Alize Zandwijk. Van 31 augustus t/m 20 november 2016 te zien in de Nederlandse theaters. Wegens succes extra voorstellingen in april, mei en juni 2017!

De twee oude mannen cq tuinkabouters Ab en Jacob (Arjan Ederveen en Jack Wouterse) schoffelen in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ze hebben zich teruggetrokken in deze utopie waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende, het menselijke… de seizoenen wisselen elkaar af, en ze blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen.
De één heeft een brief achtergehouden die voor de ander bestemd was. Ze schoffelen. Ze spelen typetjes, ze spelen tv programma’s na om maar niet toe te komen aan wat verzwegen wordt. Ze zaaien depressiviaatjes. Ze zijn bang voor de dood en ze willen niet oud worden. Twee mannen gevangen in de alledaagsheid van het leven.

Walden is een ontmoeting tussen twee ras entertainers: Ederveen en Wouterse.
Een ontroerende en grappige voorstelling over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.
Ederveen en Wouterse brengen met Walden de “opvolger” van Tocht. De tragikomische voorstelling waarin Arjan Ederveen en Jack Wouterse omringd door het publiek twee oudere vrouwen speelden die worstelden met eenzaamheid, met vergeten, met paasbrood en een haas. Met WALDEN schrijft Arjan Ederveen opnieuw een tekst over de tragiek van het leven; over het verlangen naar meer. Ook nu weer in regie van Alize Zandwijk.

Schouwburg Cuijk
Do 13 oktober, 20.15 uur
Toegang: 19,50 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.schouwburgcuijk.nl
www.rotheater.nl  

advertentie