Deel dit artikel ‹ Terug

Algemene ledenvergadering CDA Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 18 december 2009


Hedenavond (donderdag 17 december) heeft de Algemene Ledenvergadering van het CDA bepaald hoe de komende gemeenteraadsverkiezingen in te gaan.

Het CDA-verkiezingsprogramma voor de raadsperiode gemeente Cuijk 2010-2013 “Respectvol samenleven in een ambitieuze gemeente” werd vastgesteld.

De leden konden zich prima vinden in de slogan waarmee het programma wordt samengevat: CDA lijst 1 “Respect, Solide, Visie”

Het CDA streeft naar helderheid richting de kiezers hoe het CDA omgaat met het dualisme. (gescheiden verantwoordelijkheid raad en wethouders). Het CDA doet dit d.m.v. een tweemanschap die de kar gaat trekken. Dit tweemanschap bestaat uit de herkozen fractievoorzitter Jos Nielen en huidig wethouder Jan Donkers (plaats 11) die zich voor een tweede termijn als wethouder beschikbaar stelt indien het CDA in het college komt.

De plaatsen na Jos Nielen worden ingenomen door verrassend nieuwkomer en jongeling Joost Hendriks(2), zittende raadsleden Ardi Weijers(3) en Mehmet Sahinturk(4).

Ans van Zeeland en Bart Prinsen (Haps en St.Agatha) complementeren met de plaatsen 5 en 6 de top 6 van de CDA lijst. “We kunnen spreken van een uitstekende mix van vrouw en man, jong en ouder, ervaring en talent” aldus campagneleider Bart Prinsen. “Moet je eens kijken wat een kwaliteit lijstduwers, die in de diverse CDA-commissies hun zegje doen, over betrokkenheid gesproken” besluit hij.
advertentie