Deel dit artikel ‹ Terug

Gloednieuwe komedie; Vrouwen van later

Geplaatst op: woensdag 28 september 2016


Drie grande dames samen in een heerlijke komedie.

Vrouwen van Later
Ingeborg Elzevier, Gerrie van der Klei, Trudy Labij, Lisanne Arts


Drie topactrices met naam en faam spelen samen in een gloednieuwe komedie van Thomas Verbogt. Een mooi verhaal over ouder worden, vitaliteit en wat er van het leven overblijft  ‘op leeftijd’.

In deze voorstelling kruipt Gerrie van der Klei in de huid van Mimie van der Kwast, die alleen nog maar praat met de parkiet. Haar hele leven heeft ze zich opgeofferd aan haar man, die BN’er was. Nu hij dood is, kun je in haar leven een speld horen vallen. Zo stil.

Gelukkig heeft Mimie haar zus nog; dat geeft nog een beetje aanspraak. Dan gaat de bel. Er staat een wildvreemde vrouw voor de deur. Deze komt met een buitengewoon opmerkelijk verhaal over de overleden echtgenoot op de proppen, dat inslaat als een bom…

Thomas Verbogt, de schrijver van deze heerlijke komedie, behoort inmiddels tot de eredivisie van de Nederlandse literatuur en wordt vooral geprezen om zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen.

Spel:
Gerrie van der Klei - Mimie van der Kwast
Trudy Labij - Marleen, zus van Mimie
Ingeborg Elzevier - Vivienne
Lusanne Arts - Merel, kleindochter van Vivienne
 
Uit de pers:
‘Verbogt geeft zijn actrices genoeg in handen om hun kwaliteiten als comédienne te laten zien. (…) Ingeborg Elzevier is sterk. Gerrie van der Klei is als Mimie koel en norsig, de nuchtere tegenhanger van Viviënne en Marleen. Haar dodelijke blik van ‘het zal wel’ kan ze volop kwijt. Trudy Labij was als bemoeizuchtige zus bij de première al helemaal op dreef. Ze is grappig in haar timing en dictie en tilt het matige stuk op. Deze dames kunnen nog best een tijdje mee.’ (theaterkrant)

‘Drie actrices van boven de zeventig samen in één komische voorstelling. Het is een mooi trio. (…) De rijzige gestalte van de ’sophisticated’ Gerrie van der Klei. De op droog komische toon pratende Ingeborg Elzevier. En de comèdienne Trudy Labij, een tikkeltje ordinair. De voorstelling eindigt met een geweldige monoloog van Trudy Labij. Zij haalt herinneringen op aan de tijd dat zij in reclames figureerde. Toen zij nog jong en mooi was. Zij krijgt in deze monoloog de gelegenheid om even uit te pakken en dat het maakt misschien wel tot het mooiste moment van de voorstelling. (Leidsch Dagblad)

Schouwburg Cuijk
Wo 5 oktober, 20.15 uur
24,75 (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.hummelinckstuurman.nl
www.schouwburgcuijk.nl 
advertentie