Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw theaterseizoen Steenakker Haps

Geplaatst op: dinsdag 13 september 2016


De Steenakker start nieuwe seizoen in jaren zeventig met klinkende namen: Jan Rot, Pete Lincoln (The Sweet) en Micheline van Hautem.  

Op zondag 25 september trapt zanger Jan Rot het nieuwe seizoen af met ‘Jong en Veelbelovend’ (“Mijn jaren 70”). Op donderdag 13 oktober heeft De Steenakker Pete Lincoln, leadzanger van de bekende Engelse Glam Rock band ‘The Sweet’ weten te contracteren. En zondag 6 november komt de uit België afkomstige zangeres Micheline van Hautem met een keuze repertoire ‘A la Carte’ naar het theater. Informatie en tickets zie website: www.desteenakker.nl

Drie muzikale coryfeeën met een heel eigen genre en geluid. Jan Rot keert in ‘Jong en Veelbelovend’ met een serie nieuwe liedjes terug naar zijn jeugd. Met beslissende wendingen in zijn leven: de eerste zelfgespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en de eerste keer op het podium. Ter verhoging van de feestvreugde heeft Jan een stel krakers uit die tijd vertaald zoals alleen hij dat kan, van Golden Years van Bowie tot de zwoele disco van Rock your Baby, monster hits uit Grease en ‘haatplaat’ Living next door to Alice’. En ook veel oud en vertrouwd mooie liedjes, sterke verhalen en droge humor van een rasartiest die zich op het podium nog altijd voelt als een veulen in de wei! Jan: “In 2015 heb ik dit programma al drie maanden gespeeld. Het publiek was razend enthousiast. Na afloop was het dringen bij de cd-stand. En na mijn tour als bandleider van Chez Brood gaat een stukje Herman in het Nederlands zeker niet ontbreken!”

Pete Lincoln heeft een grote staat van dienst. Hij heeft de wereld rondgetoerd met een aantal grote namen, o.a. Sir Cliff Richard, Tina Turner, Shakin’ Stevens en Dannii Minogue. Van 1996 tot en met 2005 was Pete frontman van de zeventiger jaren band Sailor, bekend van de hits ‘Glass of Champagne’, ‘Girls, Girls, Gilrs’ en ‘Traffic Jam‘. In 2005 werd Pete gevraagd om ‘The Sweet’ te komen versterken, en tot op de dag van vandaag toert hij met deze band de hele wereld over als lead zanger en basgitarist. The Sweet is bekend van hits als ‘Fox on the Run’, ‘Love is like Oxygen’en ‘Ballroom Blitz’. In juni 2016 stond The Sweet als headliner op het podium van het Zoks Festival. Pete treedt in De Steenakker solo op met een mix van jaren zeventig nummers en eigen repertoire.

Micheline van Hautem komt met gitarist Erwin van Ligten. Ze zingt gevoelige nummers vol passie en is bekend om haar vertolking van Jacques Brel en Edith Piaf. In haar nieuwe programma ‘A la Carte’ kiest het publiek nummers uit haar cd’s én nummers die zij uit haar mouw schudt terwijl je erbij staat: van Dolly Parton en Joan Osborne tot The Beatles en The Stones. Micheline en Erwin reisden de afgelopen jaren succesvol de wereld rond met hun Brel repertoire en werden met open armen ontvangen in Nice, Amsterdam, New York, Australië en Zeeland.
Nieuw dit seizoen is de ticket service op de website van De Steenakker waardoor je nu op ieder gewenst moment kaarten kunt bestellen. Ook is het mogelijk om een ‘Huisvriendenpas’ aan te vragen waarmee je op alle programma’s een korting krijgt. Kijk op de website of vraag naar meer informatie. 
advertentie