Deel dit artikel ‹ Terug

De 6e SUMMMERTIME-dag 30 juli 2016

Geplaatst op: maandag 25 juli 2016


Singer Songwriters en Pop
Zaterdag 30 juli is de 6e dag van het Summmertimefestival 2016 en staat in het teken van de troubadours in de popwereld met de zangers Jos Kuijpers in het voorprogramma en Iain Matthews als hoofdact.

In 1967 was Iain Matthews een van de oprichters van de Britse folk- rock band Fairport Convention. Na 2 jaar verliet hij de groep alweer om zijn groeiende fascinatie voor Amerikaanse singer / songwriters een plek te geven en richtte hij in 1969 zijn eigen band  Matthews Southern Comfort  op. Met deze groep kreeg hij een enorme Europese hit met het Joni Mitchell nummer ' Woodstock ' . Matthews deed echter al snel zijn volgende stap en begon zijn solocarrière. Hij speelde daarna nog  in Plainsong en verhuisde in 1972 naar Los Angeles waar hij 28 jaar zou wonen. In 2000 keerde hij terug naar Europa en vestigde zich in Horst aan de Maas. In 2013 bracht hij zijn 25st album uit. Een solo album The Art of Obscurity.  Geproduceerd door zijn goede vriend Bradley Kopp. Iain Matthews wordt deze middag begeleid door de pianist Bart de Win die jarenlang in de band van Gerard Maasakkers speelde. De Oeffeltse Jos Kuijpers zal worden begeleid door Herman Verheijen ( multi instrumentalist) en Frits Luppes ( gitarist), die beiden uit Boxmeer komen. En ’s avonds is kunt u verder genieten van muziek met de band TRIBUTE, u aangeboden door café de Typhoon en Hotel de Kroon. Vanaf 20.00 uur verzorgt deze formatie een sprankelend optreden op de Markt.

Uitgebreide informatie over alle optreden is te vinden op de website van Summmertime: www.summmertimegennep.com.

Zoals iedereen al jaren gewend is, is er vanzelfsprekend ook in 2016 wordt er geen entree geheven en is het festival gratis toegankelijk.  
advertentie