Deel dit artikel ‹ Terug

Parkfeest Mill brengt 1150,00 euro op voor Stichting Matchis

Geplaatst op: maandag 6 juni 2016


Op 21 en 22 mei werd in het Landschapspark in Mill opnieuw het Parkfeest georganiseerd. Dit zoals gebruikelijk door feest- en showorkest Toeternietoe. Een deel van de baromzet en verkoop tickets van ballonvaarten sponsort Toeternietoe aan Stichting Matchis. Het bedrag van 1150,00 euro werd dit weekend symbolisch overhandigd aan Margot van Stichting Matchis. “Wij hopen hiermee ook bij te kunnen dragen aan nog meer stamceldonoren zodat nog meer mensen met die vreselijke ziekte geholpen kunnen worden,” aldus Toeternietoe-voorzitter Mario Uijen. “Wij bedanken alle sponsoren, dweilorkesten, Stichting Activiteiten Mill en alle bezoekers voor hun medewerking.”

Waarom is stamceldonor worden belangrijk?
Steeds vaker zijn stamcellen voor transplantatie nodig. Hoewel er wereldwijd miljoenen stamceldonoren zijn, is het nog steeds niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende donor te vinden. En stamceltransplantatie is voor deze patiënten de enige kans om te genezen.
Voor 70% van de patiënten is geen familielid geschikt als donor, deze mensen zijn afhankelijk van een vrijwillige donor uit het wereldwijde donorbestand. Er zijn veel donoren nodig. De kans dat er een goede match is tussen donor en ontvanger is namelijk heel klein.

Wilt u meer weten over Stichting Matchis, hoe u donor kunt worden en deze stichting kunt ondersteunen? Zie dan www.matchis.nl 

Foto Wilfried van Osch
advertentie