Deel dit artikel ‹ Terug

Jonge automobilisten testen hun vaardigheid

Geplaatst op: vrijdag 27 november 2009


12 Jonge automobilisten uit Boxmeer gaan hun nieuw verworven rijvaardigheid testen op 28 november a.s. op het circuit in Rosmalen. De provincie Noord-Brabant organiseert diverse pilots voor jonge automobilisten in het kader van verkeersveiligheid. Aan de pilot ‘verkeersveiligheidgroep op het circuit in Rosmalen’ nemen Boxmeerse jongeren deel.

De Provincie Noord-Brabant vindt het belangrijk dat de leefomgeving van haar inwoners verkeersveilig is voor iedereen. Daarom biedt de provincie, in samenwerking met gemeenten, jongeren de kans om een training te volgen.
De gemeente Boxmeer heeft een aantal jonge automobilisten aangeschreven met de vraag of zij interesse hebben in een training. Het is bekend dat jongeren een risico kunnen zijn in het verkeer. De training is bedoeld om verkeersinzicht te verhogen en het risicobewustzijn te vergroten. Tijdens de training wordt uitleg gegeven over het ontstaan van ongelukken en over het voorkomen ervan. De nadruk van de training ligt op het praktijkgedeelte waarin men kan oefenen op de baan in Rosmalen. Zo kunnen jongeren leren wat er gebeurt in remsituaties, bij het uitwijken of bij een noodstop.

Het circuit van Rosmalen is voor 28 november 2000 voor 1 dag afgehuurd voor jonge automobilisten uit Brabant. In totaal zullen 72 jongeren, waaronder de 12 jonge mannen en vrouwen uit Boxmeer.

Bron: Gemeente Boxmeer
advertentie