Deel dit artikel ‹ Terug

Veel belangstelling voor Vierdaagse-shirts Dwars dur Mill

Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2016


Op dinsdag 19 juli zullen 113 inwoners uit onze gemeente van start gaan bij de 100e Nijmeegse wandel vierdaagse. Dat zijn uit:

Mill ingeschreven: 74 personen, 46 mannen en 28 vrouwen;
Langenboom ingeschreven: 17 personen, 6 mannen en 11 vrouwen;
Sint Hubert ingeschreven: 13 personen, 5 mannen en 8 vrouwen;
Wilbertoord ingeschreven: 9 personen, 5 mannen en 4 vrouwen;

Zoals al vele jaren gebruikelijk kunnen deelnemers uit Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord een gratis T-shirt aanvragen. Hierdoor zijn zij goed herkenbaar en promoten ze onze mooie gemeente. De shirts worden aangeboden door Stichting Activiteiten Mill, De Neije Krant en Ontdek Mill. Ondertussen hebben al ruim 70 wandelaars uit onze gemeente een shirt aangevraagd.

Aanvragen shirt
Deelnemers aan deze 100e Vierdaagse kunnen een shirt aanvragen tot 12 juni. Dat kan telefonisch via tel. 0485-325634 of per mail naar redactie@deneijekrant.nl. Vermeld hierbij de shirt-maat, uw adres en telefoonnummer en welke afstand u gaat lopen. Dit jaar worden het marine blue T-shirts met v hals en in dames en heren model. In damesmaten zijn ze beschikbaar in S, M, L en XL. Voor heren in de maten S, M, L, XL en XXL. De officiële uitreiking van de shirts is vrijdagavond 8 juli vanaf 19.30 uur in café Royal aan de Kerkstraat in Mill.

Activiteiten
Rond de doortocht van zo’n 5500 deelnemers aan de 55km op vrijdag 22 juli, worden er in Mill tal van activiteiten georganiseerd. Zo zullen alle buurtschappen waar de wandelaars passeren hun straten versieren en aankleden. Ook zorgen zij her en der voor muziek. Hierbij is het thema jaren zestig, omdat in 1966 de Vierdaagse voor het laatst Mill aan heeft gedaan. In de Kerkstraat komt een 40-meter lange overkapping te staan voorzien van verlichting en muziek. Enkele horecaondernemers zorgen hier gezamenlijk op donderdagavond (21 juli) al voor een mooi feest met DJ Jack als opwarmer voor de doortocht op vrijdagochtend. De eerste wandelaars worden vrijdagochtend 22 juli rond 08.00 uur in Mill verwacht. De Lokale Omroep Mill zal vanaf donderdagnacht 12 uur live radio en Tv-uitzendingen verzorgen live vanuit de Kerkstraat. Deze gaan non-stop door tot vrijdagmiddag 12.00 uur. Op Tv zijn sfeerbeelden van deze doortocht live te zien.

Organisatie
Naast de buurtschappen Bruggen, Karstraat, Oranjeboombuurt, Schoolstraat en Beerseweg zijn ook Ontdek Mill, Stichting Activiteiten Mill, het Ondernemers Collectief Mill, WSV Amicitia en de horecaondernemers van ’t Lagerhuis, de Winkel, Royal, Libre en ’t Centrum betrokken. Mocht u ook nog een leuke activiteit toe willen voegen, neem dan contact op met tel. 0485-325634 of mail naar info@uitinmill.nl 
advertentie