Deel dit artikel ‹ Terug

Boer en Smaak Festival Land van Cuijk pakt uit

Geplaatst op: donderdag 19 mei 2016


GRAVE – Het Boer en Smaak Festival Land van Cuijk - dat op zaterdag 11 en zondag 12 juni wordt georganiseerd in Het Arsenaal in Grave – pakt uit. Wie in de aanloop naar het evenement de Facebook-pagina volgt, maakt kans op overnachtingen in hotels in de hele regio.

Organisator Bas van der Heijden vertelt enthousiast: “Iedere week maak je bij ons kans op een overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt. Hotel-restaurant Riche in Boxmeer, Hampshire Hotel - Fitland Mill, Motel Koolen in Velp én zelfs het nog te openen boetiekhotel BRASS.29 in Cuijk, doen allemaal mee aan deze actie. We willen op deze manier zoveel mogelijk mensen in het Land van Cuijk en daarbuiten bereiken. Het Boer en Smaak Festival belooft echt een bourgondisch spektakel te worden wat je niet wil missen. Kans maken? Like dan https://www.facebook.com/boerensmaakfestival/.

Boer centraal
De boer staat centraal tijdens dit evenement dat de deuren dagelijks om 14.00 uur opent. “We nemen de bezoekers mee in de culinaire wereld van het Land van Cuijk en laten ze kennis maken met de diversiteit aan streekproducten. Je hebt hier namelijk ontzettend veel landwinkels, die smaakmakers verkopen die je geproefd moet hebben.”

Van der Heijden wil niet alleen het publiek vermaken, maar ook het lokale ondernemerschap versterken. “Met alles dat hier te zien, beleven, maar vooral proeven is, willen we de boeren ook inspireren. Wie weet wat voor mooie producten of regionale samenwerkingen daar weer uit voort komen?

Beleving
De boerenkarren waarop de producten en gerechten gepresenteerd worden, staan alvast klaar. Maar wat kunnen de bezoekers nog meer verwachten. Van der Heijden somt op: “We hebben demonstraties, live-cooking, film, live-muziek én voor de kleintjes een heuse kidscorner met entertainment.”

Het Boer en Smaak Festival vindt beide dagen plaats van 14.00 tot 22.00 uur en is vrij toegankelijk. Info: www.boerensmaakfestival.nl
advertentie