Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe bedrijvenronde in Boxmeer al succes voordat startschot is gelost

Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016


BOXMEER - Nog voordat het eerste startschot is gelost voor de BedrijvenBokaal-wielerronde, is het nieuwe programma-onderdeel van Daags na de Tour al een succesnummer. De aanmelding van het maximum aantal toegestane ploegen is ruim voor het sluiten van inschrijfdatum bereikt.

In totaal hebben 25 ploegen met elk drie renners ingeschreven. Daarmee is het maximum aantal van 75 renners dat maandag 25 juli om 18.30 uur van start gaat in een mum van tijd bereikt.

Omdat de wedstrijd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie wordt verreden, moet de organisatie zich aan de KNWU-reglementen houden. Een van de regels luidt dat op een parcours als dat in Boxmeer maximaal 75 renners aan een bedrijvenronde mogen meedoen. Dit in verband met de veiligheid. De Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg verbindt haar naam aan de Boxmeerse bedrijvenronde.

Daags na de Tour-bestuurder Jan van den Heuvel is verheugd dat het nieuwe programma-onderdeel nu al een succes mag worden genoemd. “Enkele bedrijven kwamen met de vraag of het niet mogelijk was om tijdens de Boxmeerse wielerronde een speciale wedstrijd voor ondernemingen te organiseren. Het extra programma-onderdeel hebben we met wat passen en meten al dit jaar kunnen toevoegen. Met dank onder meer aan de gemeente Boxmeer die direct wilde meewerken om Daags na de Tour een half uur eerder te kunnen laten beginnen: in plaats van 13.00 uur dit jaar om 12.30 uur. We hebben jammergenoeg enkele bedrijven die ook mee willen doen teleur moeten stellen. Ze staan op de reservelijst. Mocht een ploeg afvallen, dan kan een ander bedrijf de ruimte opvullen.”

De BedrijvenBokaal gaat over 20 ronden wat neerkomt op een afstand van ongeveer 24 kilometer. Niet alleen de individuele winnaar en de nummers twee en drie komen op het podium, ook de eerste drie ploegen worden gehuldigd. De beste ploeg ontvangt de wisseltrofee BedrijvenBokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg. Deelnemende ploegen zijn onder meer de Boxmeerse ondernemingen SPGPrints, MSD, Marel, VTS, De Piek, De Douairière, Cybox, Contour, de gemeente Boxmeer en gebr. Jansssen Beugen.

Op de site www.daagsnadetour.nl/programma/bedrijvenbokaal/ staan alle deelnemende bedrijven vermeld. Ook de namen van de renners en actualiteiten over de BedrijvenBokaal zijn daar binnenkort terug te vinden.

Meer informatie over de BedrijvenBokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg is verkrijgbaar bij Daags na de Tour-bestuurder Jan van den Heuvel: 06.12558657

Bijschrift foto: Nuenenaar Steven Kruijswijk, die momenteel in de Italiaanse Giro een gooi naar het podium doet, aan de leiding van het profpeloton zoals dat vorig jaar door de Boxmeerse straten reed.

Kijk voor meer informatie op:
www.daagsnadetour.nl
www.facebook.com/daagsnadetour
https://twitter.com/DaagsnadeTouradvertentie