Deel dit artikel ‹ Terug

Hilarische succesmusical eindelijk in Nederland!

Geplaatst op: maandag 23 november 2009


The Full Monty
Berry, die door de economische crisis zijn baan is kwijtgeraakt en daardoor de alimentatie voor zijn zoon niet kan betalen, komt in grote problemen met zijn ex en gaat op zoek naar een nieuwe bron van inkomsten. Als hij ziet hoe de vrouwen in de stad uit hun dak gaan bij een Chippendales-achtige voorstelling en uitrekent hoeveel geld die show heeft opgeleverd, ziet hij maar één oplossing: ook een striptease-act ten tonele brengen.

Samen met zijn goede vriend Dave gaat hij aan de slag en ze vormen uiteindelijk met vier medewerklozen een ludieke act. We volgen de zes heren in de aanloop naar de grote show: het instuderen van een choreografie, het trainen van hun lijven en het voor het eerst strippen in elkaars bijzijn. Maar ook zien we hoe ze ieder met problemen kampen die de economische crisis met zich meebrengt. Zo is de één onzeker over zijn lichaam, wringt de ander zich in alle bochten om geen gezichtsverlies te leiden en kampt weer een ander met zelfmoordneigingen. Met hilarische taferelen als gevolg en als eindresultaat, een act die elke vrouw in de stad zal willen zien. Want ook al zijn ze misschien niet perfect, zij zijn échte mannen en zullen, in tegenstelling tot alle andere acts, 'The Full Monty' gaan…!

Achtergrond
Gebaseerd op dit gegeven draaide vanaf 1997 de film 'The Full Monty' in de bioscopen. Bekroond met een Oscar en nog 26 andere prijzen, is deze film razendsnel een echte wereldwijde klassieker geworden.

Een musicalversie kon daarom natuurlijk niet lang uitblijven. Nét als de film werd de musical een dijk van een hit, mede door de swingende muziek en mooie ballads van David Yazbek en het hilarische script van Terrence McNally. Op Broadway speelde de musical ruim 800 voorstellingen. Inmiddels is de musicalversie van The Full Monty overal ter wereld een doorslaand succes. De show was onder andere te zien in Japan, Griekenland, Mexico, Spanje, Canada en, natuurlijk in het Londense West-End. Overal ter wereld sluit het publiek de zes mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven maar ook op het toneel ‘full monty’ te gaan, in de armen!

Vanaf oktober 2009 is deze hitmusical ook in de Nederlandse theaters te zien. De makers van de succesvolle Nederlandse musicals ‘Wat Zien Ik?!’ en ‘Op Hoop van Zegen’, vertaler/bewerker Allard Blom en regisseur Paul van Ewijk, zijn verantwoordelijk voor de Nederlandse versie van The Full Monty.

Charly Luske, die eerder bejubeld werd om de rol van Geert in de musical ‘Op Hoop van Zegen’, is te zien als de vrijgevochten Berry en in de rol van zijn goede vriend Dave is Zjon Smaal te zien. Naast hen zien we verder Rogier Komproe als Hengst, Vincent de Lusenet als Martin, Han Oldigs als Harold en Richard Spijkers zowel als Erik als Ted. In de vrouwenrollen zijn onder andere Ellen Evers en Bettina Berger te zien. Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke avond.

The Full Monty in Schouwburg Cuijk: di 1 december, 20.15 uur
www.ruuddegraaf.nl
advertentie