Deel dit artikel ‹ Terug

Kunsthandel Gennep presenteert: Werken van de kunstenares Nikki Genee!

Geplaatst op: dinsdag 10 mei 2016


Nikki Genee is geboren in Leeuwarden en vertrekt na de middelbare school naar Amsterdam, waar ze meer dan 2 decennia woont en werkt. Eind 2014 verhuist ze naar een boerderij in het dorp Warmenhuizen, vlakbij het kunstenaarsdorp Bergen.

Na het Gymnasium volgt Nikki de opleiding Beeld & Media Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze maakt daar animatiefilms en videoclips en ze werkt naast haar studie als illustrator en muzikant. In 2008 raakt het schilderen meer op de voorgrond en in deze tak van sport komt zij, vindt ze zelf, het beste uit de verf.

Nikki schildert vrij werk én maakt schilderijen op maat. Ze werkt met acrylverf en maakt gebruik van sjablonen, spuitbussen, pastelkrijt en acrylstiften en maakt af en toe gebruik van foto’s.

Thema’s zijn o.a. liefde, ontmoetingen en muziek en zijn veelal vrolijk van aard. Ze hanteert verschillende schilderstijlen, van strip tot realistisch en van figuratief tot abstract. De karakters worden door de manier van omlijnen vaak stripachtig, waaruit haar illustratieve achtergrond blijkt. Dit wordt door de teksten op de doeken, die vaak een knipoog bevatten, nog eens extra onderstreept.

De schilderijen zijn pretentieloos, maar als Nikki iets over wil brengen dan is het blijheid.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de werken van onze kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Thijs Heijnen, Manne Mannes, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers!

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website waar u werken kunt vinden van o.a. Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Almie Willems, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne Schellekens, Miranda Karskens, Ginie Ruitenbeek, Jan Teunissen, José Smits, Frans van Veen, Erlinde Stephanus, Leni van den Band, Simone Drenth e.a.!

Meer weten? Kijk op de site www.kunsthandel-gennep.nl
advertentie