Deel dit artikel ‹ Terug

CD presentatie van de T&C Band in Mill

Geplaatst op: woensdag 11 november 2009


Op zondagmiddag 22 november presenteert de T&C Band hun eerste CD “Prime Aery” in Café Zaal Royal in Mill. Hiermee keren de muzikanten van de T&C Band terug naar hun roots, want ze zijn ‘ooit’ allemaal in Mill geboren.

De T&C Band bestaat sinds de zomer van 2008. Aanvankelijk is het de bedoeling dat deze band een tijdelijk project is, maar al snel blijkt dat deze heren elkaar perfect aanvoelen en dat ze zich niet gemakkelijk meer van het podium laten slaan. In het verleden hebben enkele leden van de T&C Band in wisselende samenstellingen al veel met elkaar gespeeld, maar de huidige combinatie mag gerust uniek genoemd worden. De energie en het spelplezier spatten dan ook van het podium.
Franciscus Lalaar en Ton van Nerven vormen het gitaarduo van deze band. Zij zetten samen met Paul Adriaansens op drums en Peter Verstraten op bas, stevige bluesrock op de planken. Naast invloeden uit de Mid-Delta en Texasblues zijn flarden herkenbaar van onder andere B.B. King, John Mayall en Jimi Hendrix, maar dit alles in een onmiskenbaar eigen rockjasje. Strak, stevig, gedreven, doorleefd, swingend en met heel veel liefde voor de blues gespeeld.

De CD “Prime Aery”, waarvan de titel verwijst naar de ‘eerste leg’, is opgenomen in Paul Adriaansens Recording Studio (PARS) in Milsbeek en bevat uitsluitend eigen werk. Met uitzondering van enkele later ingezongen zangpartijen is alles gelijktijdig in de studio opgenomen, waardoor het geheel een echte live-sfeer ademt. Vol trots willen de heren van de T&C Band hun CD op 22 november aan het publiek presenteren.

Om 16.00 uur begint in café Royal in Mill het voorprogramma Schouten bij Nacht, een heel bijzondere opwarmer uit Groesbeek die je niet wilt missen. Deze band speelt een eigenwijze mix van jazzy blues, Franse swing en American songbook. Schouten bij Nacht bestaat uit Paul Schouten (gitaar en zang), Willie Masseling (sologitaar), Hayke Wouters (bas) en Mark v.d. Nieuwenhuisen (percussie).

Na een introductie van de bekende bluesorganisator Frank Gorissen bestijgt de T&C Band het podium om natuurlijk hun volledige CD te spelen, tussen veel ander materiaal uit hun uitgebreide bluesrockrepertoire. De CD “Prime Aery” is op die middag voor € 10,- verkrijgbaar. De toegang is helemaal gratis.
advertentie