Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw onderdak voor Vierdaagse Orkest 2016

Geplaatst op: maandag 4 april 2016


CUIJK – Het Vierdaagse orkest 2016 heeft nieuw onderdak. Het orkest heeft in de nieuwe schouwburg in Cuijk een vaste ruimte voor de wekelijkse repetities. Die zijn inmiddels van start gegaan. Het Vierdaagse orkest treedt dit jaar voor de dertigste keer op.

Het orkest heeft een vertrouwde samenstelling. Veel bekende gezichten in het korps en wederom de succesvolle dirigent Bart van Zutven op de bok. De nieuwe zanggroep van vorig jaar treedt ook weer aan en is inmiddels al enkele weken flink aan het repeteren. Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio oostelijk Noord-Brabant (Boekel, Gemert, Zeeland).
Het Vierdaagse Orkest is 30 jaar geleden in Cuijk ontstaan, maar repeteerde de laatste jaren voornamelijk in Mill. Met de repetities in de Schouwburg Cuijk keert het orkest terug naar zijn ‘geboortegrond’. De optredens voor dit jaar wijken in een belangrijk opzicht af. Het Rooie Loper Concert is dit jaar niet op zondag, maar al op zaterdag 16 juli. Dat komt, omdat het Vierdaagse orkest voor het eerst in zijn bestaan optreedt op de Wedren in Nijmegen. Dat is op de openingsdag, zondag 17 juli. Nijmegen viert een bijzonder feest, de honderdste uitgave van het wandelevenement en het Vierdaagse Orkest luistert dat muzikaal op. Verder zijn er evenals voorgaande jaren optredens op de Markt in Wijchen, de kade in Cuijk, tijdens de doortocht in Cuijk, in de Goffert in Nijmegen en in Boxmeer. 
advertentie