Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Parc Overloon vereerd met lidmaatschap WAZA

Geplaatst op: maandag 9 november 2009


Een nieuwe mijlpaal voor Zoo Parc Overloon. Sinds een maand mag het park zich lid noemen van de wereldwijde dierentuinorganisatie WAZA (World Association of Zoos and Aquaria). In oktober heeft Zoo Parc Overloon zich gepresenteerd aan de andere leden van de WAZA tijdens het 64ste congres van WAZA. Het WAZA-lidmaatschap betekent voor Zoo Parc Overloon een wereldwijde erkenning van de kwaliteit van het dierenpark.

Zoo Parc Overloon is zeer trots op het lidmaatschap en hoopt via WAZA een nog groter netwerk te kunnen opbouwen dan op dit moment al het geval is via de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) en European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) waar het park al lid van is. Het WAZA-lidmaatschap zal bijdragen aan meer contacten binnen de dierentuinwereld en nog meer kennisuitwisseling om het park op nog hoger niveau te brengen.

Sinds haar opening in 2000 is Zoo Parc Overloon in de daaropvolgende jaren ontwikkeld van een park van 11,5 ha tot tegenwoordig bijna 17 ha. Het park is en wordt verder ontwikkeld op basis van de technieken ‘Landscape Immersion’ en ‘Nature Settings’ en volgens het ‘Less Money, More Value’ beleid. Gezamenlijk zorgen deze technieken en het beleid voor een spannende en afwisselende beleving in het park waarbij de bezoeker door een natuurlijk en rijk beplant park loopt en regelmatig, op onverwachte momenten heel dicht bij de dieren komt te staan. Het park is volop in beweging en er wordt voortdurend gewerkt aan innovatie. Hierbij heeft Zoo Parc Overloon dier- en natuurbehoud hoog in het vaandel staan en wil dit ook bij het publiek onder de aandacht brengen.

WAZA is de overkoepelende organisatie voor dierentuinen en aquaria over heel de wereld. De leden van deze organisatie zijn onder andere dierentuinen en aquaria die vooroplopen in de dierentuinwereld, regionale en nationale dierentuinorganisaties en enkele verwante organisaties, zoals dierenartsen en educatoren, allen van over heel de wereld. Gezamenlijk zetten ze zich in voor natuurbehoud.
advertentie